Wpis z mikrobloga

ech nigdy nie zrozumiem tej beki z php.. na powyższym obrazku równie dobrze mógłby stać ruby, albo python ( )
  • Odpowiedz
na powyższym obrazku równie dobrze mógłby stać ruby, albo python ( )

@eXtreme: a w którym z nich rzutuje stringi na integera przy porównaniu? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
"echo "aa" == 0;"

@edgar_k: jak cytujesz fragment kodu, to escape'uj cytowanie wewnątrz, plox.
Ale tak, '0' == 0 zwraca true.
Polecam odpalić
  • Odpowiedz
dziękuje bardzo, wystarczająco już czasu straciłem na ten pseudojezyk

@edgar_k: ja jakoś żyję - owszem, trzeba się napracować, żeby to doprowadzić do porządku, ale jak się dobrze zacznie, to też się dobrze kończy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@edgar_k: no niestety taki urok języka dynamicznie typowanego że trzeba pamiętać o zasadach rzutowania typów i tyle. Jeżeli nie chcesz rzutować to używasz operatora '===' i po sprawie. Większość hejtów po prostu wynika z niewiedzy lub braku doświadczenia. Tak to jest że jak się czegoś nie rozumie albo nie wie to najłatwiej zmieszać to z błotem ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
Większość hejtów po prostu wynika z niewiedzy lub braku doświadczenia. Tak to jest że jak się czegoś nie rozumie albo nie wie to najłatwiej zmieszać to z błotem ( ͡º ͜ʖ͡º)

@hajs86: ( ͡° ͜ʖ ͡°) Dlatego nie kojarze innego jezyka która by rzutował stringu na liczby (?!) przy porównaniu. To jest własnie tragedia - zamiast przyznac, że to jest spieprzone,
  • Odpowiedz
@Shadi: A nie wiem. Ledwo znam podstawy. Jakbyś miał na sprzedanie moje zadania ze studiów, to biorę w rozsądnej cenie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz