Aktywne Wpisy

Szał na mieszkania w Polsce jedynie wynika z tanich kredytów? Bo sobie myślę, że taki S&P na przykład ma lepszy zwrot niż jakieś mieszkania, nie dało by się jakoś wziąć kredyt na zakup ETF'ów a potem z zysków go spłacać?
#nieruchomosci
#nieruchomosci
Jest tu moze jakis studenciak, ktory tez zaczal teraz szukanie pokoju w #krakow szczerze to łeb mi paruje. Mieszkam 500km od Krakowa i co mam pojechac podpisac umowe bez gwaranacji, ze wynajmujacy mnie nie w-----a w ostatniej chwili i odda pokoj komus innemu xD. Wszedzie jakies ukryte oplaty, czynsz 1200 w tytule a tu pyk oplata startowa 800 kaucja x2,5 wieksza niz czynsz. Masakra
#studbaza #studia
#studbaza #studia

Rękopis na ok. 50 stron, na bierząco go przepisuję na druk, żeby było wygodniej czytać.
Pradziadek urodził się w 1887 roku, opisał tu emigrację w niemczech, realia kapitalistycznej ameryki z początku wieku (jest co nieco o Henrym Fordzie u którego pracował jego brat), walki na frontach I wojny światowej, II wojna światowa.
Ciekawe jest to, że przełom XIX i XX wieku, widziany oczami zwykłego, biednego człowieka odstaje nieco od naszego wyobrażenia o tamtym okresie dziejów. Lektura mega ciekawa i warto przeczytać do końca.
rękopis
transkrypt (in progress)
W tagu #pradziadekrabsztoka będę powiadamiał o postępach w transkrypcji, używajcie do woli :).
#historia #historiazolnierza #historiapolski #historiajednejfotografii
źródło: comment_T3p01q2bnRc9iy4Qq4gpkBEDhIYYQ5ra.jpg
PobierzGratuluję i zazdroszczę takiej pamiątki!
Oczywiście wołaj:)
Zamierzam się wybrać w najbliższym czasie do dalszej cioci, która wcześniej posiadała ten pamiętnik. Może ona będzie miała jakieś zdjęcie albo jakieś dodatki. Na pewno dam Ci znać jak coś znajdę.
Komentarz usunięty przez autora
@Konorro hej, wrzucę za godzinkę jak tylko wrócę do domu.