Wpis z mikrobloga

@Humo: K---A! czy wy macie cebule we krwi czy jak? Serio wolisz w-----ć 160zł na jakiś totalnie c-----y telefon tylko po to żeby mieć ten c-----y telefon zamiast dołożyć i kupić coś normalnego, sprawdzonego ?
  • Odpowiedz
@controll: ale my mówimy o właśnie o takich niskobudżetowych telefonach. Oczywiście, że lepiej w-----ć 500 albo nawet 2000zł i będzie się miało telefon ze wszystkim. Jednak mowa o telefonie dla mamy/brata za 140zł, który ma wszystko to co potrzeba to dlaczego ciśniesz o coś droższego.
  • Odpowiedz
@controll: No Ty wszystko wiesz o każdym;) Akurat jestem informatykiem i korzystałem z większości markowych telefonów dostępnym na Polskim rynku. Testowałem Lumie. Telefony dla niewymagających osób. Preferuje telefony z androidem zresztą jak 80% użytkowników smartfonów ( nie mówię o iOS, bo to nie ta półka cenowa ). Żeby moje słowa nie były puste to sprawdź rynek i się zastanów czemu Nokia ( Microsoft Mobile ) nie ma dużej popularności.
  • Odpowiedz
@QuDos: No jak jesteś informatykiem to powinieneś wiedzieć dlaczego android jest na rynku od prawie 10lat a microsoft od 1/4 ich czasu. Tak z ciebie właśnie ekspert. Android jest platformą otwartą dlatego każdy chińczyk może wyprodukować nawet niedziałający produkt i wystawić do sprzedaży natomiast różni twórcy oprogramowania mogą wrzucać aplikacje które są nawet nie do końca sprawne lub przetestowane bo nie ma wstępnego testu ze strony googla.

Tak wygląda polityka Androida,
  • Odpowiedz
@controll: waćpan skończ pieprzyć farmazony, bo Microsoft jako potężna firma popełniła 1 ogromny błąd, a mianowicie spóźniła się z rynkiem i nie potrafi stworzyć dobrego systemu. Każdy po Lumii wybiera androida. Już nie poróbnuj proszę chinczyka do Lumii bo chinczyk jest 2x tańszy więc nie może być lepszy. Porównaj telefony w tej samej cenie i wtedy zobaczysz potęgę Androida nad Lumią
  • Odpowiedz
@controll: Android mówie bo nie opisuje konkretnego modelu, a Lumia, bo tylko one mają to microsoft shit...

Wgl. co Ty za bajki opowiadasz? Tworzysz aplikacje? mam cię przepytać z procesu wydawania aplikacji na androida, iOS, oraz WP ?
  • Odpowiedz
@QuDos: no dawaj, Android wystarczy klucz [secret code / certyfikat] na firme i wrzucasz, iOS - konto na firme, musi przejsc pomyslnie weryfikacje i procesy testowe Apple, Windows - konto na firme, klucz i pomyslna weryfikacja przy wrzucaniu, ze strony MS.
  • Odpowiedz