Aktywne Wpisy
nad__czlowiek +20
#programista15k #programista25k #pracbaza #pracait #kryzysit #korposwiat #finanse #zarobki #pieniazki #inwestycje #gielda #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior
WykopX +570
#afera TL;DR Wykop łamie regulamin wykopu i wykopuje na główną #ama OVH z 4-letnich fake-kont. Pytania w AMA zadawane przez fake-konta z ostatnią aktywnością w 2020.
Zauważyłem ciekawą rzecz - AMA z pracownikiem OVHcloud (aktualnie ledwo 40 wykopów i jest już wykopane na głównej) wykopały 4-letnie i 3-letnie konta bez ŻADNEJ aktywności od 2020 roku.
Pytania zadawane w AMA - dziwnym przypadkiem od kont, których ostatnia aktywność była 4
Zauważyłem ciekawą rzecz - AMA z pracownikiem OVHcloud (aktualnie ledwo 40 wykopów i jest już wykopane na głównej) wykopały 4-letnie i 3-letnie konta bez ŻADNEJ aktywności od 2020 roku.
Pytania zadawane w AMA - dziwnym przypadkiem od kont, których ostatnia aktywność była 4
Doczytałem, że używanie floatów jest fuj i sam widzę, że robi to to więcej problemów niż ich rozwiązuje.
To może teraz ktoś poratuje jak ustawić 2 divy obok siebie z czego razem mają szerokość 100% bez używania float?
#ratujciemirki #ratujta #frontend #tragedia #css #html #wincyjtaguf
@NieTakiCebulak: No shit man.
Parent ma powiedzmy szerokość 85% całego okna, w nim pracuję już na 100% więc lewy div dostaje 15%, prawy 85% i mają być obok siebie. A nie są bez floata.
css:
ul
@mesrs123: Białe znaki w kodzie mu psują.
@Wyrewolwerowanyrewolwer: Poczytaj o flexbox.
Typu: w headerze mam jeden obrazek i 2 teksty (h1 i h2). Jak mogę je wypozycjonować żeby obrazek był po lewej, a teksty po prawej? Jak daję floatem, to obrazki są obok siebie zamiast pod sobą. Jak dodaję linię to rozjeżdża się cały kontener. Wot technika ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@
Między elementami inline-block są przerwy, jeśli w htmlu jest jakikolwiek whitespace między tagami. Można albo wrzucać je w jednej linii, albo pisać tak:
- xxx
- yyy