Aktywne Wpisy

MrSzakal +382
Zajebiscie, że Antosia dostanie 800 zł na wyprawkę, tylko czemu ja, 25 latek, bez dzieci, uczciwie prowadzący JDG mam być przez to dymany na każdym kroku.
#tvpis
#tvpis

DrFaithless +389
#historia #iiwojnaswiatowawkolorze #2wojnaswiatowa #woloszanski #ukraina #rosja #wojna
Kiedy jesteś takim Chadem, ze nawet w wieku 73 lat kręcisz ponad 200k wyświetleń w jeden dzień. Ty stary lisie, wychowałem się na Twoich programach, szacuneczek dożywotni za Twoja działalność <3
Kiedy jesteś takim Chadem, ze nawet w wieku 73 lat kręcisz ponad 200k wyświetleń w jeden dzień. Ty stary lisie, wychowałem się na Twoich programach, szacuneczek dożywotni za Twoja działalność <3

https://nowoczesnapolska.org.pl/2015/11/02/szukamy-programistkiprogramisty/
Czyli: 5-7k netto przy pełnej UoP, tzn. masz 20-26 dni płatnego urlopu, którego byś nie miał na działalności.
Stawka uczciwa, wymagania realne.
Po wpisaniu 4100 brutto pokazuje 4107,39 netto i 6995,38 łączny koszt wynagrodzenia.
Po wpisaniu 8300 brutto pokazuje 5849,48 netto i 10010,63 łączny koszt wynagrodzenia.
Brutto 10000,00
emerytalne 976,00
rentowe 150,00
chorobowe 245,00
zdrowotne 776,61
Podstawa opodatkowania 8518
Zaliczka na PIT 818,00
Netto 7034,39
Jeżeli chodzi o B2B to netto wypadałoby przyjąć całkowity koszt pracodawcy jak w UoP + doliczyć wynagrodzenie za te 26 dni urlopu. Ale to już są sprawy do dogadania przy podpisywaniu jakiejkolwiek umowy.
@
@hajs86: Przeczytaj jeszcze raz mojego posta i odpowiedz sobie na pytanie: skąd pracodawca ma wiedzieć, ile dostaniesz do ręki, jak nie ma pojęcia, jakie składki będzie musiał za Ciebie opłacić i ile z tego zostanie do przesłania Tobie na konto?
Tutaj należało by rozważyć dwa aspekty:
a) czy jak ktoś pisze, że oferuje 7-10k brutto (uwzględniając koszty pracodawcy przy UoP) to czy to jest 10k brutto UoP, czy to jest 10k brutto minus koszty pracodawcy. Moim zdaniem to pierwsze, ponieważ tak wynika z konwenansu, że punktem odniesienia jest stawka brutto pracownika przy UoP.
b) próbujesz nas tutaj wszystkich uświadamiać/moralizować odnośnie "ukrytych kosztów pracodawcy". Po co, ani w jakim celu to
@piot-rabi: a jak zjedziesz niżej, to masz tabelkę "Koszty pracodawcy", i kolumnę "Łączny koszt wynagrodzenia" z wartością 12061,00. A ta wartość podana jest w ogłoszeniu
Ten dopisek w nawiasie, można interpretować, zarówno jako "pracodawca jest świadomy ukrytych kosztów pracodawcy" jak i "przerzucimy ukryte koszty na pracownika".
Osobiście uważam, że z uwagi na konwenanse, bardziej prawdopodobna jest ta pierwsza opcja, szczególnie, jak weźmiemy pod uwagę miejsce pracy.
@ponton: przyjmuje się zazwyczaj że ma się jedną pracę ze standardowymi składkami i taką ORIENTACYJNĄ kwotę netto można