Wpis z mikrobloga

@dmageddon: to taka luźna dygresja ;) w uk zahaczający o goa nurt trance'u, z wczesnych lat '90 określano jako space techno. różnice były wyraźnie i charakterystyczne, ale podobieństwa również. coś w stylu podobnym do tego kawałka
  • Odpowiedz
@stefekburczymuha: Zgadza się, zajebiste. Od dłuższego czasu brakowało mi czegoś podobnego. Brzmieniowo lekkie naleciałości goa, ale harmonicznie jeszcze Europa, no i brzmieniowo właśnie UK. Masz Pan wyróżnienie w moim corocznym mirkowym podsumowaniu classic trance.

Nawiasem mówiąc w goa trochę odstręczają mnie te wschodnie melodie (przywodzą mi na myśl... a, nieważne, to nie jest miejsce na takie dyskusje xD), pal już sześć ikonografię która wg mnie też średnio pasuje, no ale
  • Odpowiedz
@dmageddon: dziękuję, ale to nie moja zasługa, że powstał nurt uk space techno :)

co do goa, to tak jak wielu słuchaczy zgadzam się z tezą, że styl de facto "skończył" się z końcem lat '90. dla mnie dark czy fullon to tragedie, jeden na tysiąc kawałków mi wpadnie w ucho. natomiast przepadam niesamowicie za niektórymi kawałkami progressive goa, szczególnie takimi - jak ja bym to nazwał - pustynnymi. mają
  • Odpowiedz
@stefekburczymuha: Ale Twoja w tym zasługa, że poszerzam własne zasoby muzyczne i znajomość utworów, jak i pewnie dojdzie do rozpowszechnienia niektórych okazów pod postacią podsumowania :)

Tekst który przytoczyłeś, jak i cały guide, także powstał jakoś na przełomie wieków. Niedługo, miejmy nadzieję, guide zostanie zaktualizowany - przynajmniej tak zapowiada jego autor.
  • Odpowiedz