Aktywne Wpisy

stndix +105
#zalesie
W nocy z czwartku na piątek włamali mi się do remontowanej chałupy i okradli mnie. Osiedle bliźniaków, zwarta zabudowa. Zajumali towaru za ok 12k zł. Objętościowo to cała paka busa. Głównie narzędzia budowlane i ogrodnicze, ale wzięli też dwa komplety kół do aut. Wynieśli to wszystko w środku nocy nie budząc nikogo poza sąsiadką przez ścianę, która to myślała że to ja sobie remontuje dom o 2 w nocy
W nocy z czwartku na piątek włamali mi się do remontowanej chałupy i okradli mnie. Osiedle bliźniaków, zwarta zabudowa. Zajumali towaru za ok 12k zł. Objętościowo to cała paka busa. Głównie narzędzia budowlane i ogrodnicze, ale wzięli też dwa komplety kół do aut. Wynieśli to wszystko w środku nocy nie budząc nikogo poza sąsiadką przez ścianę, która to myślała że to ja sobie remontuje dom o 2 w nocy

Nacho_Libre +7
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham

Umieść na stronie jeden element typu div i wypełnij go tekstem. Umieść na stronie przycisk z napisem "Kopiuj", którego wciśnięcie spowoduje utworzenie nowego elementu div, a następnie skopiuje zawartość tekstu i wyświetli informację "Kopiowanie zakończone"
Udało mi się napisać (z drobną pomocą kumpla obok ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) coś takiego http://pastebin.com/zHaajYKb Zadania z zajęć wrzucamy na założoną przez siebie stronę. To co zrobiłem można obczaić tu: http://3ai16.cba.pl (zadanie 19), jakby ktoś chciał zobaczyć jak to wygląda.
Problem w tym, że pierwsze kliknięcie kopiuj jest w porządku, ale kolejne kopiuje 2 razy, następnie 4 razy, itd. Nie ogarniam do końca jeszcze tworzenia elementów HTML przez węzły (a z notatek z zeszytu pewnie niewiele zapamiętam), więc nwm czy dobrze sobie zrobiłem komentarze, żebym wiedział co robią poszczególne instrukcje (mogą się przydać na kartkówkę/sprawdzian). Mógłby ktoś mi to wytłumaczyć?
Oraz co trzeba poprawić, by za każdym razem kopiowało tekst tylko z jednego diva?
#javascript #naukaprogramowania #html #pytanie #pytaniedoeksperta #technikinformatyk
Edit:
http://pastebin.com/j4Fh7nUG
Dodałem nowy div o id="res" i do niego dodaję wynik (nie usuwałem sporej części JS, chociaż mogłoby się bez niej obejść, nie wiem czy są one potrzebne u Ciebie w zadaniu).
źródło: comment_CXQlxkA5jPQi97BL2rUyMiF42uB4Ynyw.jpg
Pobierzźródło: comment_moLJOVixLIq1t3Dv8YD5Rkflpdcl8TX6.jpg
PobierzBTW - dobrze te komentarze napisałem? I tak jescze będzie musiał sobie poczytać, co te metody od węzłów robią, bym umiał na ewentualną kartkówkę
moja wersja byłaby taka:
var content=document.getElementById('div1'); // skąd pobrać tekstvar result = document.getElementById('result'); // tu trafi wynik
var tresc=content.innerHTML; // treść HTML pobrana z elementu #
Jeszcze raz wielkie dzięki