Wpis z mikrobloga

Cześć Wykopki. Tak czytam te wszystkie wpisy od miesiąca i tak się przykro na serduchu robi. Tyle nienawiści i wyśmiewania innych bez powodu, to nigdy w życiu nie doświadczyłam co czytając komentarze na Wykopie. Często jak to wszystko oglądam to myślę 'Nie. Być nie może. Ten człowiek wcale nie chciał poniżyć drugiego człowieka, wcale tak nie myśli. Pewnie chciał dostać plusy, albo wyżyć się na kimś anonimowo, żeby poczuć się lepszym'. A co jeśli nie? A co jeżeli jesteśmy aż tak nienawistnym narodem w stosunku do samych siebie? Nawet nie wiedziałam, że ludzie potrafią być dla siebie tak niemili. Potrafią mi świeczki w oczach stanąć po niektórych komentarzach. Ja tu się chyba nie nadaję. Sama umiem reagować tylko agresją na agresję i nie wiem, czy jestem zła, że potraficie być tak okrutni, czy że nie umiem się jak dojrzały człowiek do tego zdystansować ()
#feels #oswiadczenie
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nawet nie wiedziałam, że ludzie potrafią być dla siebie tak niemili.

@palebomnieniestac: witamy w dorosłym świecie. Teraz wyobraź sobie, że to co widzisz tutaj na wykopie, to jest nieszkodliwe nic, w porównaniu do tego co dzieje się na świecie, jak ludzie się morduja, gwałca, okaleczaja.
  • Odpowiedz