Wpis z mikrobloga

@willard: Trochę beka, kandydat na MON opozycyjnej partii ma znać dowódcę SG? A gdzie się mieli poznać? Ilu generałów powinien znać kandydat? 1? 5? 50? Ilu znał Siemoniak przed objęciem stanowiska?
@willard: Ale co za wiele? Minister jest od tego żeby mieć dobrych doradców, a nie znać każdego jednego generała z nazwiska. Serio myślisz, że jest w Polsce więcej niż kilku polityków którzy znają te nazwiska? Spoko, ja też bardzo cenię Siemoniaka, ale on był tak samo zielony w kwestii wojska jak Gowin.
@LooZ: Ponieważ to ludzie od których zależy w największym stopniu obraz WP. Mógłby też mieć swoje przemyślenia na temat struktury WP, planów modernizacyjnych, etc, ale nie słyszałem wielu wypowiedzi na te tematy, chyba do tej pory raz się zająknął. On w ogóle ogarnia że Leonardy są u nas?
@willard: Nie wiem, nikt go o to nie zapytał, zapytali za to o personalia poszczególnych osób. Równie dobrze mogli zapytać o szefa sztabów USA, dowódcę wojsk Niemiec, dowódcę wojsk Rosji albo dowódcę Wojsk Specjalnych, Wojsk Lądowych, etc. Poważnie sądzisz, że zapytali go o to w trosce o WP czy po to żeby mieć "haka"? Ja się wojskiem interesuje regularnie od lat z 10 i tylko zgaduję, że pytali o generała Majewskiego
@LooZ: Oczywiście że pytanie było tendencyjne ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tylko co z tego, taka rola dziennikarza, a polityka uciekać od tematu. Jakby Gowin miał wiedzę to właśnie poprawiłby że chodzi o DGRSZ/DORSZ i wyciągnął Majewskiego a nie SG, który po ostatniej reformie został wykastrowany.