Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Spoyla: bardzo trafna analiza. ale na kogo w takim razie głosować? w życiu nie zagłosuję na PO, lewicę, Kukiza, Korwina ani PSL. Zastanawiam się nad PiSem (chociaż trochę się boję) i Nowoczesną właśnie..
  • Odpowiedz
@miki4ever: Specjalnie dlatego przelałem swoje myśli na papier - tak jak napisałem na początku. Jak moja opinia okaże się po 2 latach krzywdząca - kogokolwiek uraziłem będę mógł przeprosić.
  • Odpowiedz
@Spoyla: na konwencji najbardziej cisnęli po PO.
Rozumiem, że przywódcy wszystkich partii, które są za podatkiem CIT działają na rzecz dużych korporacji, a nie Polski.
No i generalnie znów oskarżanie ich o dobry program, bo podobny do PO, które jak wygrywało wybory, to mieli dobry program, tylko realizacja zawiodła.
  • Odpowiedz
@miki4ever: PO też miało dobry program tylko pozniej zaczęli wszystko robić odwrotnie...
Jak tu wierzyć człowiekowi, który wywodzi się z kręgów i środowisk ludzi, którzy już dwa razy ograbili Polskę, pierwszy raz jako Unia Wolności, a drugi jako PO. Za dużo tutaj powiązań z tymi starymi podejrzanymi układami z przeszłości.
  • Odpowiedz
@maciejkack: Ciśnięcie PO nic nie znaczy. Muszą cisnąć, żeby nie było że są tacy sami. Nie przekonuje mnie to. Najnowszy raport europejski estymuje, że z budżetu Polski ucieka ok. 45 mld zł rocznie na przekrętach na CIT-cie. Przekręty robią tylko holdingi i korporacje, bo tylko ich na to stać. I nie ma znaczenia jakie przepisy wprowadzisz - i tak będą uciekać z pieniędzmi. Dlatego utrzymanie tego podatku to sprzyjanie korporacjom.
  • Odpowiedz
@babisuk: O opiniach nie dyskutuję, bo możesz się nie zgadzać i spoko.

1. Co do obrotowego - jeżeli prowadzisz biznes, w którym nie stać Cię na zapłacenie 1% od przychodów... to czas zamknąć biznes. No niestety. Nie da się dogodzić wszystkim.

2. PIT nie przynosi dochodu. Przynosi przychód - a to jest różnica. Zdecydowaną większość dochodowego płacą pracownicy zatrudnieni w spółkach skarbu państwa, szkołach, szpitalach,
  • Odpowiedz
Jak tu wierzyć człowiekowi, który wywodzi się z kręgów i środowisk ludzi, którzy już dwa razy ograbili Polskę, pierwszy raz jako Unia Wolności, a drugi jako PO

@Kejran: Ja tez bym najchetniej chcial kogos, kto cale zycie pomagal biednym, pracowal charytatywnie, nie lamal przepisow i nie przeklinal i w zyciu sie nie spotkal z jakimkolwiek politykiem. Prawda jest taka, ze kazdy kto osiagnal cos w zyciu mial stycznosc ze srodowiskiem
  • Odpowiedz
Argument z Angielskim jest słaby, bo w każdej szkole się teraz uczy tego języka.

@Spoyla: Tak, tylko chodzi o jakosc tego nauczania. W Warszawie jest ciezko znalezc informatyka, ktory jest w stanie prowadzic rozmowe po angielsku.

A wprowadzenie filmów z napisami to
  • Odpowiedz