Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@babisuk: zalezy, to by moglo wtedy zaowocowac zdrowotnym pakietem dla kazdego i prywatna opcja rozszerzona. Inna sprawa, ze dla mnie zmiana proponowana przez PO jest nierealna ustawodawczo.
  • Odpowiedz
Co do PIT - ładnie sobie patrzeć przez pryzmat budżetu centralnego, jednak jednostki samorządu terytorialnego też dostają jego część (~ połowy).

@babisuk: no to zwiększą podatek od nieruchomości.
  • Odpowiedz
@babisuk: W moim idealnym państwie nie ma ani dochodowego, ani przychodowego. Bo oba podatki obciążają pracę - i z definicji się im sprzeciwiam. Ale na razie trzeba wybrać mniejsze zło - i dochodowy jest złem większym. - Taka jest moja opinia :).

Co do PITu opieram się na tym zdaniu z artykułu:"Według obliczeń Centrum im. Adama Smitha w rzeczywistości w Polsce podatek od dochodów osób fizycznych płacą zaledwie 4 mln
  • Odpowiedz
@rudzky15: Korwin ewentualnie PiS. Tylko PiS może wygrać ale do utworzenia rządu potrzebuje Korwina, którego nie ma co się bać, bo Kaczyński go uspokoi w razie czego, zreszta to PiS mialby wiodaca role w tej koalicji. Korwina widzę wprowadzającego wolny rynek i wyciagajacego brudy III RP, kto wie może nawet dochodzenie w sprawie prywatyzacji i ewentualne uznanie niektórych spraw jako kradzież a osoba kupujaca staje sie paserem. Niech zaplaca odszkodowanie
  • Odpowiedz
którego nie ma co się bać, bo Kaczyński go uspokoi w razie czego,

@dejwis: Już to widzę :D

zreszta to PiS mialby wiodaca role w tej koalicji

Krul chyba sie dość jasno wyraził, jak jakiekolwiek wsółprace mogłyby przebiegać, czy to z PiS czy z innymi.
  • Odpowiedz