Wpis z mikrobloga

O kurde Mirasy, co tu się... to ja nawet nie :D Od prawie pół roku szukam pracy, doświadczenie zerowe (rok w agencji ubezpieczeniowej), wykształcenie też (matura + technik weekendowo w trakcie). Nie mogę pracować przy spożywce, więc 90% ofert typu "byle jaka praca, byle by była" odpada ( ͡° ʖ̯ ͡°) Kilka minut temu weszłam na olx (wchodzę tam ok. 7-8 razy dziennie, żeby nie pominąć jakieś dobrej oferty), patrzę i widzę ogłoszenie "praca w księgarni". Biegnę po telefon, dzwonię, po drugiej stronie jakiś śmieszek :D Pogadaliśmy na luzie, a jutro dzień próbny w przyszłej #pracbaza mam nadzieję :D
Cieszcie się razem ze mną ( ͡° ͜ʖ ͡°) A ta księgarnia 1km od domu, więc nawet z buta będę mogła sobie pomykać.
#oswiadczenie #wygryw
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@parasolki: najbliższy h&m mam dośc daleko, plus taka okolica, że zawsze korki :( Kolejny w samym centrum, parkingu brak, dojazdu autem też, ale dzięki za info :) potrzebuję pracę tak na 1,5 roku czy tam 2 lata, aż skończę technika, później otwieram swój biznes ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
nie odpisał nikt

@MoralneSalto: pytałem o to bo raz , że oglądam się od miecha za robotą nie-biurową, której mam już powyżej wszystkich dziur wylotowych. A dwa jest takie, że zaczęło mnie zastanawiać czy moje podejście do tematu nie licuje z rzeczywistością rynkową.Czy to faktycznie polski rynek pracy jest jeszcze bardziej p----------y niż już był 10 lat temu?

Odp: Dalej jest p----------y.
Bo jak N lat temu wystarczył zapał, dwie prawe ręce do
  • Odpowiedz
@Dibhala: Klienci, zawsze, ale nie wszyscy, współpracownicy w takich miejscach, często, szefostwo rzadko, ale nawet bogaty człowiek który prowadzi własną działalność może być wyuczonym baranem albo gburem, i tacy występują zaskakująco często w mniejszych miejscach
  • Odpowiedz
@parasolki: Ja wysłałem dwa razy i raz zaniosłem. Akurat w księgarni mi się zamarzyło ;-) teraz była też oferta, ale mam coś innego a później pewnie nic znów nie będzie.
  • Odpowiedz
@x-odus: @parasolki: okazało się, że to nie księgarnia, a taki kiosk z książkami jakby, wysepka? Największej sieciówki w Polsce :) Ogólnie nikt nic nie wie, jutro musze zadzwonić do gościa, z którym rozmawiałam na początku. Na 99% mnie wezmą, a praca, no cóż... jak odpalisz program i wszystko skonfigurujesz, to siedzisz te 12h czy 6 i nic nie robisz :D W centrum handlowym jest wi-fi darmowe, a klientów
  • Odpowiedz
@parasolki: na razie muszę nabić godzin, bo mam masę wydatków ( ͡° ʖ̯ ͡°) auto do naprawy, święta się zbliżają, ciuchy na zimę trzeba kupić... dziewczyna mówiła, że ostatnio robiła między 200 a 170, razy 9 :D aż mi się mordka uśmiecha
  • Odpowiedz