Wpis z mikrobloga

@Derpin: "Filmy pokazujące, że do wybuchu doszło przed uderzeniem samolotu w ziemię"

Symulacja pokazuje wybuch, więc potwierdzają się spekulacje o wybuchu. Seems legit. Chcesz obejrzeć symulację wybuchu jądrowego w centrum Nowego Yorku?
  • Odpowiedz
@Unknown__user: nigdzie nie napisano, że filmy te są dowodem na to, że doszło do wybuchu na pewno. Istnienie tych filmów dowodzi jedynie, że już w pierwszych godzinach po katastrofie rosyjskie media miały jakieś przesłanki do sądzenia, że samolot został uszkodzony w wyniku wybuchu. To dowodzi jednocześnie, że relacje świadków nie są z tyłka wzięta jak przez długi czas próbowały środowiska związane z rządem nam wmówić.

To jest właśnie Wasz problem
  • Odpowiedz
@Supercoolljuk2: bo każdego kto podważa ustalenia komisji MAK i komisji Millera określasz smoleńskim fanatykiem... z przykrością stwierdzam, że ja nie wierzę w zamach w Smoleńsku... wiem, że to burzy Twój upośledzony światopogląd, ale mam nadzieję, że to nie sprawi zbyt dużego bólu Twojemu małemu mózgowi.
  • Odpowiedz
@Derpin: ty chyba masz jakiś problem z czytaniem. Jeszcze raz.

"Jak się okazuje, obok licznych relacji świadków istnieją też filmy pokazujące, że do wybuchu doszło przed uderzeniem samolotu w ziemię."

To pokazują, czy nie pokazują?
  • Odpowiedz
@Unknown__user: Boże, jaki Ty nierozumny jesteś.

Nikt nie pisze, że symulacje są dowodem na wybuch samolotu, tylko są dowodem na to, że redakcje miały podstawy, jakieś przesłanki by podać taką informację. Informację, że doszło do wybuchu, przedstawione na symulacji.

Symulacja wybuchu jądrowego w Nowym Jorku będzie tylko symulacją. Symulacja wybuchu samolotu jako informacja medialna na temat zdarzenia sprzed kilku godzin to ważna informacja na temat istniejących przesłanek o możliwym wybuchu.
  • Odpowiedz
@Unknown__user: aha, rosyjska redakcja postanowiła sobie dać wybuch na końcu materiału tak dla jaj. Albo stwierdzili, że materiał jest za nudny to sobie wrzucili efektowny wybuch, żeby ludzie się nie nudzili, tak?

W ogóle bez jakichkolwiek przesłanek im do głowy wpadło: "Hej Wania! Dajmy na koniec wybuch, będzie fajnie!"

Na serio myślisz, że ot tak sobie dali wybuch w materiale informacyjnym w poważnym rosyjskim medium?
  • Odpowiedz
@Unknown__user: LOL, no nie rób sobie jaj. Zderzenie przedstawione jako wybuch :)

Jeśli pokazywany jest wybuch w materiale informacyjnym to w celu poinformowania o fakcie wybuchu, a nie dla jakiejś symboliki, czy cokolwiek innego dziwnego wymyślisz :)

Ja nie przeczę, że nie może być taki wybuch użyty w materiale niezgodnie z rzeczywistością... możliwe, że błędnie przedstawiano obraz wydarzeń, ale nie pisz mi takich głupot, że wybuch jest używany do przedstawiania
  • Odpowiedz
@Derpin: A zerknąłeś na te filmy - masz tam wyraźnie zaznaczone miejsce uderzenia wybuchem w poglądowej symulacji. To nie jest trudne - kliknij na link i obejrzyj. W obydwu wypadkach to jest dowód na wybuch, albo jakaś spekulacja?
  • Odpowiedz