@w_szafa: Plusik za Salesforce i za rozkmine ( ͡°͜ʖ͡°) Tak w ogole to od prawie roku jest boom na Salesforce, wiem bo dostaje codziennie oferty pracy, takze nie jest to niszowe jezeli interesuja cie CRMy w chmurze. Masa firm w sektorze bankowosci czy sprzedazowym sie na to przerzuca, bo zapewnia automatyzacje wielu procesow biznesowych i wszystko mozna dopasowac do swoich potrzeb, do tego nie
@rancosster: ha, wiem że oni się reklamujo jako "numer jeden CRM na świecie", ale na ile klienci też tak uważają? Ciężko stwierdzić. W ogóle próbowałem się załapać na Dreamforce w san francisco który właśnie trwa, ale niestety pojechał tylko MD z szefem softwaru... a szkoda. No w każdym razie łapię co się da i sam co prawda nie piszę nic w Apexie ale wiedze z użytkowania SF mam całkiem niezłą
@w_szafa: Klienci uwazaja na tyle, na ile programista jest w stanie dopasowac to do ich potrzeb, jak jest dobry team to nie ma z tym problemu, chyba ze dobija sie do limitow. A zamiast Dreamforce to oni niech lepiej poprawia bugi z Winter '16 ( ͡°͜ʖ͡°) Swoja droga wprowadzili te swoje Lightning Components w koncu co de facto jest ich odpowiedzia na uzywanie Angulara
@rancosster: dreamforce generuje hajs, poprawianie bugow... mniej hajsu :p o ktorym bugu mowisz bo jest ich troche, poza tym winter16 dopiero na sandboxa wchodzi wiec hu kiers.
@w_szafa: Bug o ktorym mowie to niedzialajace {REQUIRESCRIPT} na custom buttonach, totalny blocker, bez workaroundu zadnego. Ustalam z ciapakiem z supportu i ma sie do mnie odezwac.
@w_szafa: Tak przez Winter '16 w release notes jest napisane, ze {REQUIRESCRIPT} nie bedzie dzialalo przy ladowaniu strony, tylko np. po kliknieciu na przycisk, ale nie dziala, nie laduje ajaxowych toolkitow connection.js i apex.js w ogole, sypie alertem javascriptowym i w konsoli sforce is not defined.
Widzę, że na X, afera zaczyna powoli przebijać się na cała europę. A na nagłówkach twarz Tuska i klub swingersów. Niedługo będzie się musiał tłumaczyć, nie tylko w Polsce.
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Tak w ogole to od prawie roku jest boom na Salesforce, wiem bo dostaje codziennie oferty pracy, takze nie jest to niszowe jezeli interesuja cie CRMy w chmurze. Masa firm w sektorze bankowosci czy sprzedazowym sie na to przerzuca, bo zapewnia automatyzacje wielu procesow biznesowych i wszystko mozna dopasowac do swoich potrzeb, do tego nie