Aktywne Wpisy
Mega_Smieszek +464
rafal-pabianczyk +76
YRKE - sprzedawca mebli. Witam wszystkich chyba pierwszy raz w życiu oceniam dostawcę internetowego. Można to zrobić w niewielu miejscach bo firma zablokowała możliwość pisania opinii na Google, na pewno obawiając się negatywnych opinii. Kupiłem stoły kuchenne przez piękną stronę internetową firmy Yrke. Strona jest dopieszczona pod względem graficznym. Opisy informują o najlepszej jakości, szybkiej dostawie możliwości reklamacji zwrotów itd. Ogólnie jedna z najładniejszych stron jakie oglądałem w tematyce wyposażenia wnętrz z
Może najpierw rozwieję wątpliwości niektórych komentujących osób - mój syn ma 2 lata, więc nie mógł tego zrobić.
Co do zbierania odcisków palców - tak przyjechali policjanci i zbierali odciski ze skarbonki oraz mebli i podłogi. Odciski dało się jednak tylko pobrać ze skarbonki, jeszcze jest taki problem, że tylko kilka jest wyraźnych, reszta to ponakładane na siebie kilka odcisków z tego powodu, że razem z żoną myśleliśmy w pierwszej chwili, że może kasa się "zakopała", dopiero po chwili przyszło mi do głowy aby ją odłożyć i więcej nie dotykać.
Policjanci byli naprawdę spoko (najpierw w domu była tylko żona i właściciel firmy budowlanej) wypytywali się o wszystko np czy ja miałem jakieś nieplanowane wydatki itp. (od słowa do słowa wyszło z tymi grami). Poradzili nawet, aby podejrzanego trochę jak to się mówi "wziąć pod c--j" i się udało - przyznał się.
Dzisiaj rano jak gość przyszedł do pracy to właściciel powiedział mniej więcej coś takiego:
- masz godzinę aby oddać ciuchy i narzędzia jesteś zwolniony, ukradłeś Łukaszowi pieniądze ze skarbonki, wczoraj cały dzień na komisariacie przez ciebie byłem, człowieku ściągali odciski palców, masz p--------e grożą ci 3 lata więzienia -
gość się wystraszył i jedyne co zdołał wydusić z siebie to : oddam kasę i przeproszę.
Zwolniony za kradzież, a jeżeli chodzi o postępowanie policyjne to jeszcze nie wiem jak się potoczy i co powie przed policją. Ja sprawy nie wycofam, uważam że musi ponieść konsekwencje.
Nie wiem co on sobie myślał, kradnąc tą kasę. Był na tyle głupi, że wziął wszystkie setki i pięćdziesiątki i właśnie to przykuło moją uwagę, gdyby np zostawił po jednym banknocie albo jedną setkę to bym się nie zorientował, zerknąłbym że są "zielone" w skarbonce. A tak zostały tylko 10 i 20 no i monety (nie jestem w stanie określić czy coś z tego zniknęło)
Teraz możliwości są dwie. Właściciel zezna że się przyznał, on się przyzna i sprawa się zakończy jego ukaraniem szybko lub właściciel zezna, że się przyznał, on się nie przyzna i sprawa będzie się ciągnąć tzn wezwą trzeciego pracownika, ruszą dalej te odciski itp.
W każdym razie sprawca w okolicy pracy nie znajdzie. Napiszę dalsze info pod tagiem #atencyjnaskarbonka, gdyby był ktoś zainteresowany jak to się potoczy to dodajcie do obserwowanych, bo nie dam rady wołać wszystkich
#coolstory #policja #csi #kradziez #okradajo #atencyjnaskarbonka
no i wołam:
@siwy24: @macowiec: @panmnich: @amath: @czysta: @ajumalawa: @Ratll: @ThrashMetal: @HrabiaVonGogo: @Raksi: @Raksi: @nitemar_: @nitemar_: @fr3shman: @adahtje: @kocham_jeze: @spoconekapcie: @SiDi: @o___________0: @ElCidX: @Wraniak: @S-Type: @claudio1: @schody1: @Svenowski: @pablo85: @Krukologik: @andreas1984: @qumcio: @eL_Burrito: @soulity: @ludzik: @sosnas: @lesniok: @t12t12: @tyta: @kamdz: @czlowiekbutelka: @Letoo: @Ph3n0m: @lochfyne: @Sudokuu: @fayaxd: @SzlachcicPolny: @mlg20: @Nerax123: @bodzi_dzwunik: @Heninger: @mala_mi_123: @tomatojuice: @mykeil: @Munchhausen: @rectusowy181: @trustmix: @Alexy: @unknown_stranger: @beniamin-k: @noekid: @koalakoka: @drzewko94: @KrzysiekRZ: @uchatek: @barrav: @jestemprawnikiemzaufajmi: @Cymbalista: @mrslug: @kuddelmuddel: @maciejowy: @Bazior94:
Przepraszam każdego kogo nie zawołałem a chciał być zawołany ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@roszej:
@roszej: Prawidłowo! Okraść skarbonkę dwulatka...
Komentarz usunięty przez autora
Na własnym doświadczeniu, pracowałem na stacji i zdażało się, że ktoś nie zapłacił za paliwo, jak się trafiało na takich którym naprawdę się zapomniało i wracali po kilku godzinach to mieli problem, bo jak sprawa już zgłoszona to kaplica.
Co najwyżej mogli oddać za paliwo i wtedy zgłaszało się to na policji i