Aktywne Wpisy

denazyfikacja +274
#z-------------j #l-------------j
źródło: image_picker_BE669346-2A9D-408E-95DF-5F925A3384CF-77716-000009F589942C5B
Pobierz
Naza_Dzikowski +246
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

string2 = ''.join((string1, 'b')). Jak testowałem to tuple były odrobinę szybszę ( ͡° ͜ʖ ͡°)@Fitoplankton: Problem z + przy stringach jest taki, że jak dodajesz 2 stringi, to oryginalny ma robiony resize pamięci (
reallocw C), a to jest kosztowne. W przypadku''.join((a, b, c,))tworzony alokowana pamięć jest od zera od razu o znanym rozmiarze.i
@Fitoplankton: Ostatnio w pracy miałem ten problem i trzeba sobie odpowiedzieć co ten kod ma właściwie robić i jakie mogą być przypadki zastosowania (najlepiej przykłady ekstremalne).
U siebie wybrałem czytelniejszy kod mimo wszystko, bo bardziej zoptymalizowana i potencjalnie szybsza opcja była strasznie zagmatwana… szczerze mówiąc to czytelniej byłoby tę implementację już
Serio, widziałem skrypty które miały 50 linijek i było w nich prawie tyle samo standardowo popełnianych błędów (było nawet po kilka błędów w jednej linijce).
@morsik: Mógłbym więcej wylistować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@legolass: Ja się lubię dopieprzać do wcięć i formatowania ogólnie, ale tu widzę dość ładnie jest :P
Ja akurat jestem niedzielnym programistą. W pracy czasem coś piszę, ale jestem administratorem, więc ten Python to raczej dodatek do pracy ;)
@morsik: od początku wiedziałem, że na raz pepa do głowy nie wcisnę. PyCharm wybitnie wręcz pomaga w kontrolowaniu konwencji, każdy błąd poprawiam od razu i jest gici, teraz nawet w vimie byłbym w stanie jako tako utrzymać składnię ( ͡° ͜ʖ ͡°)