Aktywne Wpisy

Filippa +71
Bronienie tego przemocowca jest obleśne xD
Wyszly nowe skriny.
"ucpam cie tak żebyś nie wiedziała co się dzieje" xDD
#gonciarz #takaprawda #bekazpodludzi #patologia
Wyszly nowe skriny.
"ucpam cie tak żebyś nie wiedziała co się dzieje" xDD
#gonciarz #takaprawda #bekazpodludzi #patologia

Nie_bo_ty +84
Jeśli wypłata gotówki z bankomatu zajmuje ci dłużej niż 60 sekund powinno się zabrać tobie prawa wyborcze, zabronić posiadania dzieci i przymusowo przesiedlić do Suwałek.

Mirki ukończyłem alfa-alfa wersję mojego generatora list czytających lekcje i śpiewających psalmy w kościele ( ( ͡° ͜ʖ ͡°) ). Napisany w #python . Wdzięczny byłbym za wytknięcie błędów, które popełniłem. Na poziomie konstrukcji, sposobu podejścia, użycia obiektowości i takie tam. To mój pierwszy skrypt >30 linii i pierwszy obiektowy programik w pytongu, więc będzie ich raczej sporo.
http://pastebin.com/rq9FafCT
-- linia 64 (i pewnie kilka innych powiązanych).
for person in self.list:Nadpisujesz Pythonową wewnętrzną nazwę
list. Zalecenie jest, by w takich przypadkach używać podkreślnika na końcu (czylilist_). Nawet Pastebin podświetlił tolistna zielono (nazwa wewnętrzna).Teoretycznie to jest atrybut w klasie… no ale lepiej wystrzegać się czegoś takiego, bo potem możesz się nadziać na jakieś magiczne problemy.
-- linia 36
except FileNotFoundError:A co jak
Komentarz usunięty przez autora
@Fitoplankton jak masz problem z anonimowoscią do stwórz osobne konto. Przecież jest za free. I proszę nie mów, ze angielski twój słaby bo polski też.
2. Jak uruchamiasz to leci:
"SyntaxError: Non-UTF-8 code starting with '\xb9' in file prog.py on line 115, but no encoding declared; see http://python.org/dev/peps/pep-0263/ for details"
A co do kodu, to bym lepiej przmyślał pare rzeczy. Na poziomie listy raczej bym operował obiektem 'wierzacym', i tylko takim obiektem bym zarzadzal (czyli prototyp addnew
@Fitoplankton: Prawo Murphy'ego działa ZAWSZE w szeroko pojętej informatyce.
@Fitoplankton: a co to za konto imintegral na GitHubie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I czemu z niego nie skorzytałeś teraz?
Komentarz usunięty przez autora
1. Stałe w klasie
Attributepowinny być wielkimi literami.2. Zamiast klasy
List(object)stwórzPersonList(list)wtedy możesz wykonywać operacje na swojej liście na nie dodatkowym atrybucie.3. Stwórz klasę na osoby, albo użyj NamedTuple
4. W Py3 nie musisz dziedziczyć po
object.5. Tak jak wspomniał @morsik: w 36 linii może być więcej błędów m.in błędy parsowania JSON
6.
Elsew lini 50 jest zbędny7. Zamiast
for@legolass: a tu to chyba akurat najlepiej zrobić:
string2 = ''.join([string1, 'b'])Najwydajniej :>
format. + był używany dostr = str1 + str2