@pendu1um: ale kto mówi, że na Ukrainie nie trwa wojna? Wskazałem tylko, że na znakomitej większości jej terytorium wojny nie ma, napis na mapie również znajduje się na tej części tego państwa, na której działania zbrojne nie występują
@madever: Przecie znacząca większość, jeżeli nie wszyscy przedostawali się do Grecji czy Włoszech. Dopiero Unia ich rozdysponowuje dalej. Chyba, że nie mam racji?
@SirPsychoSexy: Zawierał też wulgaryzmy i za to go usunąłem. I nie użyłem błędnie, Krym jest administrowany przez Rosję, to Rosja pilnuje jego granic i żeby tam pojechać potrzeba ruskiej wizy, więc jest to praktycznie jej terytorium, niezależnie od tego, że reszta świata tego nie uznaje.
Błagam, nie piszcie już o tym, że tam jest błąd, bo w Donbasie jest wojna, bo polemizujecie z czymś, czego na mapce nie ma. Za to tylko jeden na kilkanaście komentarzy odnosi się do meritum.
@madever: W sumie nie bardzo rozumiem, czemu wziąłeś uchodźcy w cudzysłów, pomyśl, gdybyś był na ich miejscu, gdzie jest najlepiej i najlogiczniej uciekać ;)? Bardziej mnie dziwią te próby przedostania się z Francji do UK, bo we Francji też źle nie jest, niż to, że wszyscy ze wschodu cisną do Niemiec.
Nawet Polacy wyjeżdżają na zachód, bo im ciężko tu żyć, a ty się dziwisz syryjczykom :D
@patool: No bo czy można nazwać uchodźcami ludzi, którzy przekraczają nielegalnie granice kilku spokojnych, rozwiniętych krajów (w tym muzułmańskiej Turcji), żeby tylko dostać się do Niemiec i UK, gdzie socjal jest najwyższy? Moim zdaniem nie.
@madever: Moim zdaniem można ich nazwać bystrymi uchodźcami szczerze mówiąc. Próbuję się wczuć w ich sytuację i sam bym tak zrobił, to najlogiczniejsze co można zrobić. Ty byś został wolał zostać w Turcji ;)?
Myślę też, że wielu z nich nie zdaje sobie do końca sprawy z realiów Europejskich, myślą, że te kraje są tak obrzydliwie bogate, że danie im willi to jak splunięcie. Idę o zakład, że to też wmawiają
@Primbledon: moze sobie nie uznawac ale krym jest rosyjski(zreszta dlugi czas byl). chyba ze chcesz przejechac sie na krym i powiedziec ludziom ktorzy tam sa ze jest innaczej ( ͡°͜ʖ͡°)
@Tank1991: Cały obszar dzisiejszej Białorusi był pod panowaniem Litewskim przez grube setki lat. Czy oznacza to, że Litwa ma prawo uznawać te ziemie za swoje lenno?
#syria #imigracja #niemcy #heheszki
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Nawet Polacy wyjeżdżają na zachód, bo im ciężko tu żyć, a ty się dziwisz syryjczykom :D
Moim zdaniem nie.
Myślę też, że wielu z nich nie zdaje sobie do końca sprawy z realiów Europejskich, myślą, że te kraje są tak obrzydliwie bogate, że danie im willi to jak splunięcie. Idę o zakład, że to też wmawiają