Wpis z mikrobloga

@wolodia: No akurat wcześniej nigdy AutoCADa na oczy nie widziałem, robiłem coś kompletnie nie związanego z moim kierunkiem technikum.

Tylko weź pod uwagę, że gość się zgodził ich zatrudnić. Wiedział kogo bierze ale miał to w dupie bo przecież, hehe, on za to nie płaci. Damy im miotłę i niech z----------ą. Tylko naprawdę mega ciężka sytuacja życiowa jest w stanie zmusić do pracy na miotle za 700zł/miesiąc. Tym bardziej jak
  • Odpowiedz
W IT przychodzą "programiści" po politechnice, którzy wywalają się na najprostszych testach w stylu "napisz rekurencyjną funkcję silni", tłumacząc się, że oni to się uczyli Javy i w innym języku nie potrafią. Rozgarnięcia zero - w czasie testów dostęp do internetu jest jak najbardziej, wystarczy umieć korzystać z google. Przy rozmowach o zarobki pada 4k netto na początek (bo przecież tyle się w IT płaci!), gdzie takiego delikwenta trzeba nauczyć dosłownie wszystkiego
  • Odpowiedz
@ElCidX: stary ale wg wpisow powyzej, ja nie moge wziac ludzi na staz za 1.6k bo to jest za malo i nikt za to pracowac nie bedzie... Takie wlasnie myslenie wykazuje spora czesc autorow wpisow tutaj.
A jak pisalem ze zwyklego ogloszenia sa takie warunki oferowane wlasnie.
Jestes pewny z tym ubezpieczeniem, a nie pomieszales z zasilkiem?
O ile pamietam to status bezrobotnego = ubezpieczenie z automatu i bez jakis
  • Odpowiedz
@PurpleHaze: Nie nie pomieszałem. Jak odrzucisz ofertę pracy która daje ci pup to tracisz status bezrobotnego i ubezpieczenie na początek na 120 dni.
Ale wy chcecie ten okres próbny robić pół roku, co jest chore, zresztą zgodnie z prawem jak firma zatrudnia bezpośrednio to okres próbny może być maks 3 miesiące, więc jak wy to robicie?

I tak jak pisałem, pierwszy miesiąc za minimanlna by sprwadzić czy jest to normalny
  • Odpowiedz
@bodzi_dzwunik: wiesz u mnie po pol roku jest renegocjowana umowa, wiec nie zarabiasz 1.6k pare lat. Jak pisalem zaleznie od zaawansowania mozna dostac 25-30% wiecej. W dodatku zwyczajem jest podwyzka w okresie wakacyjnym. Ale to juz uznaniowa.
Widzisz powielasz myslenie o ktorym pisalem wyzej. TERAZ juz TERAZ musze dostac tyle a tyle. Jak nie to FU wyjezdzam/odchodze. Spoko ja staram sie to zrozumiec i powodzenia.
Tylko mowie i powtarzam, dajemy szanse
  • Odpowiedz
TERAZ juz TERAZ musze dostac tyle a tyle. Jak nie to FU wyjezdzam/odchodze. Spoko ja staram sie to zrozumiec i powodzenia.

Powtarzam, że jeśli ludzie nie przychodzą to znaczy, że pewnie mają lepsze oferty gdzie indziej. (albo są patusami, bo normalni już od dawna mają robotę) Od jakiej kwoty nie można narzekać na pracę? 1,6k to wartość graniczna, czy może mniej? 1k? W końcu lepsze niż siedzieć w domu. Wartość pracy i pracownika
  • Odpowiedz
wynagrodzenie przez 3 miesiace stazu placi im PUP nie wiem jakie, mysle ze szef wie. Lektura info na necie podpowiada ze to jakas minimalna stawka, niby lipa ale... Ale na wstepie poinformowalem chlopakow, odbebnicie 3 miesiace, jesli bedzie git i wasi majstrowie bede zadowoleni, nie bedzie zadnych przypalow, zostajecie u nas.

Warunki takie ze 6 miesiecy okresu probnego okolo 1.6k na lape

@PurpleHaze: Co Ty chłopie gadasz za rzeczy? Raz piszesz, że
  • Odpowiedz