Wpis z mikrobloga

Moja narzeczona za dzieciaka jak widziała "ogłoszenie płatne" to przełączała, bo myślała, że będzie musiała za to zapłacić. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@swinkapl: Moja z kolei za dzieciaka jak coś zjadła wieczorem to się nie myła, bo mama mówiła, że po jedzeniu nie można się kąpać ʕʔ
Ja myślałem że telegazeta to taka normalna gazeta z programem i jakimiś pierdołami :D Zawsze jak w TV słyszałem coś w stylu "znajdziesz to w telegazecie na stronie 888" zastanawiałem się jak ta gazeta musi wyglądać mając tyle stron xD
@Kifot: a ja myślałem, że Jarosław Iwaszkiewicz to dwie różne osoby, bo rozumiałem to jako Jarosław i Waszkiwicz

I w piosence "Płonie ognisko i szumią knieje" jest fragment "opowiada starodawne dzieje" to ja to zawsze słyszałem tak "opowiada staroda wnedzieje" i zawsze zastanawiałem sie kim jest ten staroda.
@Kifot: piosenka Gorniak, spiewalam:
To nie ja bylam Ewą, to nie ja skradlam drzewo!
Piosenka Gumisie, na koncu jest tekst: lecz misie zwycieza, dla wroga to szok.
Mnie sie wydawalo, ze to bylo: lecz misie zwycieza, OLABOGA SZOK! :)
Kiedy babcia uczyla mnie modlitwy do Aniola Stroza. Szlag ja trafial bo ja ciagle mowilam: Aniele Bozy struze jablka. Jakos mi pasowalo, strugac jablka z nim, a ze zle odmienialam ;) no
@Kifot: Ooo, przypomniało mi się
Wtedy jeszcze nie byłem aż tak into Gwiezdne Wojny, to jak się bawiłem z innymi w przedszkolu, to jeden powiedział "Dobra, to ja jestem Obiłan" a ja zrozumiałem "Mobil1" jak jest marka tych olei do silników bo w reklamie widziałem