Wpis z mikrobloga

#wymianaskilsow #html #html5 Chciałby ktoś mi pomóc może z moją stronką? Mam .PSD i chciałbym to pociąć i mieć w HTML5. Nie mam za dużo kasy więc może ktoś zgodziłby się na wymianę? Pocięcie i zakodowanie mojej strony wzamian za to, że ja zaprojektowałbym stronę dla ciebie i np, 2 podstorny (PSD).
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MatthewDuchovny: jeżeli zalezy Ci na kompatybilności ze starszymi przeglądarkami to będzie ciężki ale w granicach (w końcu to dosyc mała strona), a jeżeli nie, to idę o flaszkę, że udałoby mi się to zrobić praktycznie bez użycia grafiki w css3
  • Odpowiedz
@Dreszczyk: Dzięki. Poprzez swoje portfolio chciałem przełamać trochę wyobrażenie standardowej strony. Gdzie jest top, i wszystko jest takie hmm pionowe lub poziome. Chciałem uniknąć boksów. Oczywiście chciałbym aby to portfolio wyświetlało się dobrze na rozdzielczościach full HD i mam takie wyobrażenie, że na najwyższej rozdizelczości będzie... a co ja będę mówił. Pokażę Ci w większym rozmiarze. http://i.imgur.com/vPgnAgi.png

Wyobrazam sobie to tak, że jak klika się na portoflio to pokazuje się
  • Odpowiedz
@Dreszczyk: tak dlatego miałem taką wizję, że byłyby tam miniatury i jak ktoś kliknie na miniatury to już będzie powiększenie jak w lightbox.

Myślę ciągle o tym portfolio bo na pewno jest to ważne. Myślę czy zrobić takie czy może nie zrobić czegoś prostego ale też i zwykłego.
  • Odpowiedz
@Dreszczyk: funkcjonalność oczywiście bardzo ważna. Myślałem też czy nie wziąć jakiejś templatki i przerobić ją (dość mocno) tak aby mi się podobała. Nie musiałbym znać html a przerobilbym pod swoje widzimisie. Oczywiśice tak aby to nie przypominało tego pierwowzoru bo jeszcze ktoś by mnie posądził o kradzież. Chodzi mi tylko o funkcjonalność bo coś tam ogarniam html i css ;)

Mogłbyś się pochwalić swoim portfolio?
  • Odpowiedz
@Dreszczyk: fajne, podoba mi się to przewijanie całości. Bardzo ciekawie wygląda. Ze szczegółów to dodałbym podświetlanie aktywnych elementów z menu (np: Grafika), dałoby to pewność, że to jest aktywne i, że to nie jest obrazek ;) Dałbym temu np kolor czerwony dla aktywnego elementu, taki jak w logo lub trochę ciemniejszy.

Tworzysz w 3d studio - zazdroszczę - potężne narzędzie naprawdę i można zarobić dobrze znając się na tym.
  • Odpowiedz