Aktywne Wpisy

koronawirus +895
Dzisiaj jest zajebiście ważny dla mnie dzień, z dumą chciałbym się pochwalić że w wieku 28 lat dołączyłem do progu ponad 30k na ręke pomimo zajebistych przeciwności losu. 10 lat temu miałem wypadek, który uczynil mnie inwalidą do końca życia, kierowca auta wbił się we mnie na głównej drodze i połamał mi całą miednicę, ledwo uszedłem z życiem. 3 lata leżałem na plecach, wyrzucili mnie ze szkoły przez co musiałem kończyć liceum

zarzutkin +939

error LNK2019: unresolved external symbol "public: __thiscall MojProjekt::mojenamespace::XmlParser::XmlParser(void)"Mirki, dostaję bardzo dużo tego typu błędów. W projekcie mam headery, w których deklaruję kondruktory, destruktory, metody i zmienne prywatne, a także pliki cpp, gdzie wszystko to definiuję. W pliku, w którym chcę użyć tej klasy dostaję tego typu errory, które mówią jakobym nie zdefiniował konstruktorów. W czym jest problem, bo już nie mam pomysłu co mogę zmienić?
Zakładam, że jest dodany do projektu
Komentarz usunięty przez autora
Poza tym nie pisz using tylko definiuj te metody w namespace, bo using mówi, że możesz używać namespace'a w tym pliku, ale nie określa dokładnie gdzie go używasz, więce lepiej napisać:
namespace drEryk {namespace domain {XmlParser::XmlParser() {//ciało konstruktora}Ogólnie błąd który dostajesz polega na tym, że:
1) masz zadeklarowaną metodę - inaczej byłby inny błąd, na etapie kompilacji, a nie linkowania,
2) linker nie znalazł implementacji ten metody w żadnej jednostce kompilacji
czyli albo ta metoda w ogóle nie jest kompilowana, bo np.