Wpis z mikrobloga

Informuję, że w Rojavie powstał międzynarodowy batalion o nazwie International freedom battalion walczący z ISIS. W skład batalionu wchodzą w dużej części anarchiści, komuniści i socjaliści - ochotnicy różnych narodowości. Walczą tam Niemcy, Grecy, Hiszpanie, Turcy, Kurdowie i ludzie z wielu innych krajów.
Wykopki w końcu mają szansę naprawdę pokazać jacy są bojowi i antyislamscy... Wystarczy, że chociaż 0,1% z zarejestrowanych użytkowników tam pojedzie, co dam nam 400 osób - w sam raz do sformowania własnego, wykopkowego, trueprawicowego batalionu im. Janusza Korwin Mikke i Maxa Kolonko ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

#kurdystan #neuropa #kurdystan #anarchizm #isis #islam #bojowkaislamska #wojna #januszewojny #bekazprawakow #lewica #wydarzenia #lewica
Pobierz kebabzranajaksmietana - Informuję, że w Rojavie powstał międzynarodowy batalion o naz...
źródło: comment_HwuW6kDon1DQhOCdIeA7pnXp73tLnBeF.jpg
  • 17
@Gdziezlapamichamiejeden: Między innymi socjaliści i komuniści. Ale z tego co przeczytałem nie ma żadnych wytycznych ideologicznych - masz chcieć #!$%@?ć w ISIS i to wszystko. Tak jak pisałem wyżej - nic nie stoi na przeszkodzie aby wolnorynkowe wykopki sformowały własny batalion im. Korwina, Rotbarda, Misesa czy innego papieża na kiju ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@kebabzranajaksmietana: Nie ma to specjalnie sensu, ludy tam zamieszkujące są nastawione zdecydowanie antywolnościowo i nawet gdyby taki batalion pod wezwaniem Rothbarda się uformował i był na tyle silny, by doprowadzić do stabilizacji, i tak nie dałoby rady zrobić tam państwa minimalnego, o anarchokapitalizmie nie wspominając. Zresztą lewacy komunizmu też tam nie wprowadzą, choć pewnie część z nich łudzi się że tak będzie.
ie ma to specjalnie sensu, ludy tam zamieszkujące są nastawione zdecydowanie antywolnościowo i nawet gdyby taki batalion pod wezwaniem Rothbarda się uformował i był na tyle silny, by doprowadzić do stabilizacji, i tak nie dałoby rady zrobić tam państwa minimalnego, o anarchokapitalizmie nie wspominając.

@Gdziezlapamichamiejeden:

Ależ dalej doszedłem do tego samego wniosku! Widzisz jak podobnie myślimy!? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Dlatego właśnie zaproponowałem, żeby kuce walczyły po