Aktywne Wpisy

bezbekpol +917
Najpierw jakieś bajdurzenie Wałęsy, a teraz jakaś rozwydrzona julka, która mówi o jakimś patriarchacie i o tym, jak to kobiety mają najgorzej xD I jak ja, jako młody facet, mam na tę opozycję patrzeć poważnie xD? Przecież te przygłupy kompletnie NICZEGO się nie nauczyły.
#marsz #marsz4czerwca
#marsz #marsz4czerwca

Couisi +307
#!$%@? z inflacją, #!$%@? z #!$%@? gospodarka, #!$%@? z upadkiem moralności w debacie publicznej, #!$%@? z upartyjnieniem każdego aspektu życia, #!$%@? z #!$%@? się religii w politykę. Najważniejszym problemem jest to, że kobiety nie mogą sobie wyskrobać dzieciaka!! Ta opozycja to dno dna
#marsz4czerwca #marsz #protest
#marsz4czerwca #marsz #protest

https://metalab.at/wiki/Metaboard
Jak myślicie. Fajne to to do robienia początkowych projektów z migającymi diodami itp? Zawsze lepsze niż stykówka.
Program wgrywa się niby bezpośrednio z USB
#avr #atmega #arduino #pytanie
Dodatkowo programowanie w czymś innym niż ArduinoIDE jak najbardziej na plus.
dwia UNO takie https://www.wish.com/c/53eed183a4b6b068a82f0f0d?th_s=1&rel_p=1&abs_p=1&original_q=version%20board na CH340
haha ostatnie zdjęcie jest przecież tym wysłanym przeze mnie :D hahaha jebłem
Trzecie uno mam bardziej legitne bo na Atmega16u2
Serio, przy obecnych cenach (i możliwościach) prototypów nie opłaca się robić płytek w domu.
@Felonious_Gru: Wolę kwadratowe pady.
Raz też zamówiłem 11 płytek do przetwornicy napięcia, coś 18x25 mm - 70 zł.
Nie jest to jakoś uber tanio, że niemal za darmo ale takich płytek w życiu bym sobie sam nie zrobił. Zamawiałem w satland prototypy. Można u nich
za cienki bolek ze mnie żebym takie układy projektował.
W smd nie boję się, 1206 spokojnie lutuję i jeszcze między padami ścieżkę poprowadzę.
Hajsów brak na prototypy u wytwórcy płytek ;)
Tyle ile laminat FR4, który starczy na wiele prototypów (3-4zł) i wytrawiacz (około 8zł) także wielorazowego użytku.
Płytka jest gotowa z reguły w ciągu dwóch, trzech godzin od momentu wydruku na papierze (w tym powtórzenie termotransferu jeżeli zajdzie taka konieczność i z cynowaniem).
Zamiast tego mam ~10 prototypów (na cholerę?) w
Dwie warstwy, jeszcze w połączeniu z
Wiercenie: Wiercę czymś podobnym do tego prosto z ręki. Wcześniej używałem wiertarki na statywie, ale to trwa za długo. W Eaglu pady na minimum 20milsów + drill-aid.ulp na 0.6