Wpis z mikrobloga

#webdev #programowanie Witam wszytskich programistow, webdeveloperow i osob zajmujacych sie e-marketingirm, mam do was pytanie a raczej prosbe o wycene. Doklany specification document dostarcze osobie ktora sie podejmie zaprogramania strony za okolo miesiac-poltorej.
Prosze wziac pod uwage ze dokument bedzie dosc obszerny bo mam doswiadczenie z business analysis wiec bede chcial opisac zarowno must-have jak i nice-to-have

Glowne zalozenia storny:

-Strona ala booking.com do rezerwowania apartamentow.
-Uzytkownicy powinni sami miec mozliwosc dodania apartamentu pod wynajem, aktualizacji kalendarza (dostepnosc apartamentow), zdjec, itp itd.
-Dwa jezyki
-Odwiedzajacy strone powinien miec mozlowisc zrobienia rezerwacji(osoba ktora dodala apartamet powinna dostac sms oraz e-maila ze ktos prosi I potwierdzenie dostepnosci) nastepnie jesli wynajmujacy apartament potwierdzi dostepnosc, osoba zainteresowana wynajmem powinna dostac maila ze apartament jest dosepny/lub tez nie I w tym memencie powinan byc mozliwosc wyslania zadatku przez strone..
-mozliwosc rezerwacji dla osob nie zarejetrowanych (podaja tylko maila) lub rejestracja na stronie (wlasny profil, ostatnie rezerwacji, dodawanie opini na temat odwiedzonych apartamentow itp)
-Grafika strony wedlug moich wytycznych
- Wszytskie wiodace metody platnosci
- Preferowal bym wordpressa, bo chyba on jest aktualnie najlepszy.
- czas na zrobienie strony – 2 miesiace

Interesuja mnie tylko osoby ktore zamuja sie tym na codzien, umowa clecenie lub maja wlasne firmy.
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@katinka: Zycze powodzenia, i podsumowujac moja rozmowe napisze jescze tylko jedno zdanie. Wierz czym sie roznia dobre firmy/produkty od tych zlych lub srednich? Ludzie mowia o dobrym produkcie, tak narodzil sie chociazby facebook, ludzie o tym mowili, pokazywali i polecali. Liczylem na to ze na wykopie ludzie maja doswiadczenie z firmami i poleca mi te ktore sa warte zainteresowania.
  • Odpowiedz
@kobeb: Ale na co mam sie obrazac? ze grupa osob ktora obserwuje heheszki, xbox itp pokazala mi moja ignorancje(wordpress), zrozumialem to i ide dalej, nie takie opinie spotkasz na swojej drodze i nie takie komentarze pod twoja osoba. Wystarczy wyjsc z piwnicy i zaczac cos robic, a ludzie jak ludzie zawsze chca podbudowac ego i zgnoic druga osobe.
  • Odpowiedz
@hazard12: Można to zrobić w 2 miesiące, ale to nie jest praca dla jednej osoby.
Robimy w firmie podobny projekt w Django, więc jak chcesz to przyślij mi na PW wymagania to Ci przyślę szacunkowe koszty i czas realizacji.
  • Odpowiedz
@budyn: Jest pod warunkiem, że ktoś już robił podobny projekt i ma na czym bazować (odchodzi dużo pracy). Ale ogólnie się zgadzam, że na sam dev+testy taki projekt to około 6 msc pracy dobrego i niemałego zespołu :)
  • Odpowiedz
@hazard12: tak szczerze, po co chcesz ja stworzyć skoro jest booking.com i sa tam hotele i apartamenty z całego świata? Zrobiłeś jakies badanie dot zapotrzebowania na taka stronę na naszym rynku?
  • Odpowiedz
@hazard12: jakieś 15 tys. zł netto z FV. Autorski CMS. Nie jest to jakiś mega skomplikowany projekt jak koledzy wyżej napisali. Chyba, że ostatecznie okaże się, że sporo tych "nice to have". Moja firma zajmuje się tym na codzień.
  • Odpowiedz