Wpis z mikrobloga

#webdev #programowanie Witam wszytskich programistow, webdeveloperow i osob zajmujacych sie e-marketingirm, mam do was pytanie a raczej prosbe o wycene. Doklany specification document dostarcze osobie ktora sie podejmie zaprogramania strony za okolo miesiac-poltorej.
Prosze wziac pod uwage ze dokument bedzie dosc obszerny bo mam doswiadczenie z business analysis wiec bede chcial opisac zarowno must-have jak i nice-to-have

Glowne zalozenia storny:

-Strona ala booking.com do rezerwowania apartamentow.
-Uzytkownicy powinni sami miec mozliwosc dodania apartamentu pod wynajem, aktualizacji kalendarza (dostepnosc apartamentow), zdjec, itp itd.
-Dwa jezyki
-Odwiedzajacy strone powinien miec mozlowisc zrobienia rezerwacji(osoba ktora dodala apartamet powinna dostac sms oraz e-maila ze ktos prosi I potwierdzenie dostepnosci) nastepnie jesli wynajmujacy apartament potwierdzi dostepnosc, osoba zainteresowana wynajmem powinna dostac maila ze apartament jest dosepny/lub tez nie I w tym memencie powinan byc mozliwosc wyslania zadatku przez strone..
-mozliwosc rezerwacji dla osob nie zarejetrowanych (podaja tylko maila) lub rejestracja na stronie (wlasny profil, ostatnie rezerwacji, dodawanie opini na temat odwiedzonych apartamentow itp)
-Grafika strony wedlug moich wytycznych
- Wszytskie wiodace metody platnosci
- Preferowal bym wordpressa, bo chyba on jest aktualnie najlepszy.
- czas na zrobienie strony – 2 miesiace

Interesuja mnie tylko osoby ktore zamuja sie tym na codzien, umowa clecenie lub maja wlasne firmy.
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@hazard12: myślę, że przed wrzuceniem takiej oferty dobrze jest przeredagować tekst, poprawić błędy, nie mieszać języków - o ile chcesz być traktowany poważnie.
  • Odpowiedz
@Colek: Redagowac to ja mam czas dokuemnty ktore wysylam do osob ktore na mnei polegaja, to jest zwykle badanie rynku w dodatku wykopowe wiec wybacz ale nie mam czasu. Nie jestes zainteresowany to prosze zajmij sie swoimi sprawami.
@kobeb FV moze byc.
  • Odpowiedz
@hazard12: a co, jeżeli byłem zainteresowany i robię w tej branży na co dzień? Po prostu taki styl pisania i lekceważący stosunek do przyszłych pracowników nie jest prawidłowy i długo nie pociągniesz w tym biznesie (czy jakimkolwiek).
  • Odpowiedz
@colek Wybacz ale jestem na nogach od 7, mam mase maili do odpisania, meeting o 14 i pare innych rzeczy do przerobienia. Daleko mi do lekcewazacego stosunku do kogokolwiek, jednak taki juz mam styl pisania, malo i rzadko pisze po Polsku wiec tak to wychodzi.
  • Odpowiedz
@hazard12: Po tym co piszesz to mam przeczucie, że jesteś niegodny zaufania. Mam wątpliwości czy uregulowałbyś uczciwie należność za wykonaną pracę na śmieciówce czy fv.
  • Odpowiedz
Po tym co piszesz to mam przeczucie, że jesteś niegodny zaufania. Mam wątpliwości czy uregulowałbyś uczciwie należność za wykonaną pracę na śmieciówce czy fv.

@kobeb: Dla mnie styl pisania, sugerowanie wordpressa i 2 miesięcy wykonania, grafika wg jego wytycznych (hehe) - zapala czerwoną lampkę "Janusz Biznesu", który zapewne oczekuje wyceny 3 tys. brutto na umowie o dzieło ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jak znam takich, to w
  • Odpowiedz
@kobeb: Nie martw sie, ja tez skanuje osoby ktorym mial bym zlecic projekt, nie grozi ci to :) Swoja droga na jakiej podstawie stwierdzasz ze jestem niegodny zaufania?
  • Odpowiedz
@hazard12: Ja stwierdzam, że mam przeczucie a nie stwierdzam, że jesteś niegodny zaufania. To znacząca różnica. Nie mam dowodów na twoją nieuczciwość.
  • Odpowiedz
@katinka Rozumiem ze kazdy, nie zaleznie od od zawodu, zainteresowan musi znac sie na programowaniu, i wiedziec ze wordpress nie jest dobrym rozwiazaniem? Wierz mi nie oczekuje ceny 3tys brutto ani nawet czegos podobnego, wiem ile kosztuja takie projekty. Zajmuje sie business analysis i wiem jak pisac agile i jak robic agile requirements dla developerow. Powiedz mi kim ty jestes ze tak gardzisz kims kto jest januszem biznesu i zarabia swoje?
  • Odpowiedz
@katinka: odpowiadajac jescze na to pytanie, na to wlasnie liczylem ze odezwa sie do mnie przedstawiciele firm, dlatego napisalem "Interesuja mnie tylko osoby ktore zamuja sie tym na codzien, umowa clecenie lub maja wlasne firmy." szkoda mi czasu na rozmowe z toba
  • Odpowiedz
Powiedz mi kim ty jestes

@hazard12: Webdeveloperem, który robi już wiele lat w branży - zarówno jako pracownik firmy jak i dodatkowo freelance. Napisałam ci - chcesz podejść profesjonalnie do tematu - jest na rynku mnóstwo firm, wyślij do nich zapytania z prośbą o wycenę. Mają doświadczenie w branży, mając więcej zasobów ludzkich prawdopodobnie zrobią ci to szybciej. Masz bana na google, żeby znaleźć takie firmy?
  • Odpowiedz
Interesuja mnie tylko osoby ktore zamuja sie tym na codzien

@hazard12: Zajmuję sie tym na codzień, pracuję przy dużo większym projekcie. Nie ma opcji, by projekt według podanych przez Ciebie wytycznych zrobić w 2 miesiące. Proponowane przez @katinka 6 miesięcy jest bardziej realne :)

A sugerowanie wordpressa to chyba jakiś żart, nikt Cię nie weźmie na poważnie.
  • Odpowiedz