Aktywne Wpisy
wysokiewiczplum +31
Co mają w głowie faceci około 173 wzrostu robiący dzieci ze swoimi kobietami o wzroście 154?
Fajnie, że wam jeszcze udało się znaleźć te drugą połówkę, całkowicie szczerze życzę wam powodzenia.
Ale nie macie gdzieś z tyłu głowy "prawdopodobnie zsyłam na świat osobę, która będzie miała gigantyczne problemy w życiu"
Staram się być delikatny, ale przecież to jak zapewnienie dalszego dopływu użytkowników świętego tagu.
Jak przy aktualnej wiedzy i obserwacji świata można kompletnie bezrefleksyjnie robić coś
Fajnie, że wam jeszcze udało się znaleźć te drugą połówkę, całkowicie szczerze życzę wam powodzenia.
Ale nie macie gdzieś z tyłu głowy "prawdopodobnie zsyłam na świat osobę, która będzie miała gigantyczne problemy w życiu"
Staram się być delikatny, ale przecież to jak zapewnienie dalszego dopływu użytkowników świętego tagu.
Jak przy aktualnej wiedzy i obserwacji świata można kompletnie bezrefleksyjnie robić coś

Skallagrimsson +412
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

![Jak usprawniam i optymalizuję Linuxa? [Linux Mint 22.2]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/b5d6c7d19d25a36ca5aee165c3a0d41bd0a2157e138c7cf501356ebdf6b44eb6,q80.jpg)

Prosze wziac pod uwage ze dokument bedzie dosc obszerny bo mam doswiadczenie z business analysis wiec bede chcial opisac zarowno must-have jak i nice-to-have
Glowne zalozenia storny:
-Strona ala booking.com do rezerwowania apartamentow.
-Uzytkownicy powinni sami miec mozliwosc dodania apartamentu pod wynajem, aktualizacji kalendarza (dostepnosc apartamentow), zdjec, itp itd.
-Dwa jezyki
-Odwiedzajacy strone powinien miec mozlowisc zrobienia rezerwacji(osoba ktora dodala apartamet powinna dostac sms oraz e-maila ze ktos prosi I potwierdzenie dostepnosci) nastepnie jesli wynajmujacy apartament potwierdzi dostepnosc, osoba zainteresowana wynajmem powinna dostac maila ze apartament jest dosepny/lub tez nie I w tym memencie powinan byc mozliwosc wyslania zadatku przez strone..
-mozliwosc rezerwacji dla osob nie zarejetrowanych (podaja tylko maila) lub rejestracja na stronie (wlasny profil, ostatnie rezerwacji, dodawanie opini na temat odwiedzonych apartamentow itp)
-Grafika strony wedlug moich wytycznych
- Wszytskie wiodace metody platnosci
- Preferowal bym wordpressa, bo chyba on jest aktualnie najlepszy.
- czas na zrobienie strony – 2 miesiace
Interesuja mnie tylko osoby ktore zamuja sie tym na codzien, umowa clecenie lub maja wlasne firmy.
@hazard12:
@kobeb FV moze byc.
top kek
@kobeb: Dla mnie styl pisania, sugerowanie wordpressa i 2 miesięcy wykonania, grafika wg jego wytycznych (hehe) - zapala czerwoną lampkę "Janusz Biznesu", który zapewne oczekuje wyceny 3 tys. brutto na umowie o dzieło ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak znam takich, to w
@hazard12: Zastrzerzenia, jakie podniosła @katinka były sensowne. Twoje odpowiedzi na nie nienajgorsze. Kończenie rozmowy na tym etapie (palenie mostów) jest słabą taktyką.
@hazard12: Webdeveloperem, który robi już wiele lat w branży - zarówno jako pracownik firmy jak i dodatkowo freelance. Napisałam ci - chcesz podejść profesjonalnie do tematu - jest na rynku mnóstwo firm, wyślij do nich zapytania z prośbą o wycenę. Mają doświadczenie w branży, mając więcej zasobów ludzkich prawdopodobnie zrobią ci to szybciej. Masz bana na google, żeby znaleźć takie firmy?
@hazard12: Zajmuję sie tym na codzień, pracuję przy dużo większym projekcie. Nie ma opcji, by projekt według podanych przez Ciebie wytycznych zrobić w 2 miesiące. Proponowane przez @katinka 6 miesięcy jest bardziej realne :)
A sugerowanie wordpressa to chyba jakiś żart, nikt Cię nie weźmie na poważnie.