Wpis z mikrobloga

@Gert:

Na onkologie to pewnie zaraz pojade, ale po przeczytaniu tego wpisu. Mają cholerna rację, religia to nie nauka, a szkoła uczy. Chcecie sobie praktykować gusła? Nic mi do tego. Ale w---------ć z tym do kościoła. Katecheza finansowana z publicznych pieniędzy to złodziejstwo i k------o do kwadratu. Fantastyke można przerabiać na języku polskim, nie trzeba dodatkowych godzin religi. Won z tą indoktrynacją w cholere.

Lekcja wychowawcza i WF to też
S.....x - @Gert: 

Na onkologie to pewnie zaraz pojade, ale po przeczytaniu tego wp...

źródło: comment_F6EKPzBiSLbuFHOaxv08xfUPKbgEWX7X.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
wyzywanie od katozjebów, gusła, k------o do kwadratu, fanatyzm, mochery, w---------ć do kościoła, katofaszyści, to tylko część cytatów z powyższych komentarzy, kręcę teraz głową z niezrozumienia i niedowierzania
  • Odpowiedz
@Slonx: Lekcja wychowawcza jest od tego żeby mieć możliwość załatwienia rzeczy organizacyjnych w danej klasie, przydatne zwłaszcza jeżeli nie ma się lekcji z wychowawcą (sam tak miałem w liceum, że wychowawca miał zajęcia 2 razy w tygodniu z połową klasy mówię tu o normalnych lekcjach nie g.wych.) a co do WF to racja, nie ma większego sensu trzymać tego w grafiku zajęć, jak ktoś nie chce ćwiczyć załatwi sobie zwolnienie
  • Odpowiedz
@VivaPlatija: Chyba żadna nowość, że można być debilem niezależnie od tego, czy się wierzy w boga, czy jest się ateistą. Nie obchodzi mnie w co kto wierzy, chodzi o to, że religia nie powinna dotyczyć niezainteresowanych.
Jak ja chodziłem do podstawówki, to nawet ci rodzice niewierzący zostawiali dzieci na religii, żeby nie odsuwać ich od reszty klasy, żeby dziecko nie czuło się "inne". Poza tym co by miało robić pomiędzy
  • Odpowiedz
Taka jest różnica pomiędzy WFem, a religią, że religia nic nie daje

@DivineDevil: Taka jest różnica między nami, że ja nie twierdzę, że jak coś jest mi niepotrzebne, to znaczy, że nie jest potrzebne nikomu.
Wystarczy chwila z jakimś pobieżnym podręcznikiem do nauki o duszy by się przekonać, że bredzisz.

I najlepsze jest to, że ludzie piszący podobne komentarze twierdzą, że wcale nie są gorsi moralnie od wyznawców danej religii.
  • Odpowiedz
podręcznikiem do nauki o duszy

@Slonx: Co? xD Trochę słabo czytasz ze zrozumieniem, religia jest potrzebna tym, którzy czują potrzebę chodzenia na takie zajęcia, a nie wszystkim ludziom.
Wiadomo, że jestem gorszy od lujdzi wierzących, dlatego pójdę do piekła. :/
  • Odpowiedz
@Slonx: Może źle dobrałem słowa. Chodziło mi o to, że osoba, która nie chce chodzić na religię nie będzie miała z niej żadnego pożytku, a osoba która nie chce chodzić na WF może mieć z niego korzyść.
  • Odpowiedz