@VivaPlatija: @mkarweta: Ateista nie musi być prorokiem swojej "religii". Mam kumpla, który nie wierzy i nie rozmawia o Bogu bo wg. niego "po co, skoro o smokach też nie rozmawiamy - a smoki jak i Bóg też nie istnieją". Ale przeciw religii w szkole też nie jest bo "jeśli komukolwiek to pomaga"
No ale katofaszyści wcale się nie różnią metodami od ateizmfaszystów. ( ͡°͜ʖ͡°)
Oddzielmy ziarna od plewu. Mnie też w-----a zepsucie instytucji Kościoła, dlatego cieszy mnie to, że na scenie pojawił się taki Franciszek co jednak stara się przywrócić myślenie spasłego kleru na właściwy tor.
@mkarweta: no nie wiem, ja raczej jestem ateistką, ale mam głęboko w dupie w co kto wierzy. jak przychodzą czasem jehowi, to życzę im miłego dnia mówiąc, że jestem niezainteresowana. zwykle staram się unikać tematów wiary, bo to nie mój problem i też wiem, że nikogo nie przekonam, że nasze życie jest niestotne i jest dziełem przypadku.
chociaż byłabym szczęśliwsza nie widząc (mówiąc o Polsce) krzyży na każdej ścianie, nie
@dawne-dzieje: W sumie lepsze to niż nawiedzeni ciemnoskórzy brodaci przyjaciele którzy pukaliby do drzwi i kazali Ci wybrać - Islam lub śmierć, a zamiast kościołów meczety i darcie mordy z wezwaniem do modlitwy każdego dnia. Do tego blokowanie ulic przez ciemnych no bo muszą się pomodlić.
W skali bycia atencyjną k---ą religii Islam jest jednak pierwszy. Katolicy, nawet jeśli rzeczywiście dzwonią, chodzą po ulicach etc. to nie robią tego na
@VivaPlatija: no i widzisz, ja sobie zdaję sprawę, że urodziłam się (i czasami pomieszkuję) w nie takim najgorszym kraju po tym względem. więc nawet jak czasem sobie pomarudzę, to jest to raczej takie polskie marudzenie dla samego marudzenia.
ale może nie powinnam się wypowiadać, bo z islamem nie miałam bezpośredniego kontaktu. pewnie nie każdy wyznawca allaha jest jak to go na wypoku malują. kurde, ja wierzę w ludzi ( ͡
@VivaPlatija: Jak ja lubię ten argument. Fanatyzm religijny to ścierwo, nieważne pod jakim sztandarem. Kato faszyści od oliwkowych książąt roznia się tylko mundurami, bo poziom umyslowego niedorżnięcia oscyluje wokół tych samych wartości
@SiewcaWidelcaPiewca: Tylko katolicy z mordowania niewiernych wyrośli około kilkaset lat temu. Muzułmanie dopiero są na tym etapie, na którym katolicy byli w średniowieczu ( ͡°͜ʖ͡°)
@VivaPlatija: Na onkologie to pewnie zaraz pojade, ale po przeczytaniu tego wpisu. Mają cholerna rację, religia to nie nauka, a szkoła uczy. Chcecie sobie praktykować gusła? Nic mi do tego. Ale w---------ć z tym do kościoła. Katecheza finansowana z publicznych pieniędzy to złodziejstwo i k------o do kwadratu. Fantastyke można przerabiać na języku polskim, nie trzeba dodatkowych godzin religi. Won z tą indoktrynacją w cholere.
@Gert: Czy ja mówię, że nie mają racji? Ja osobiście popieram (religia w szkole ujdzie, ale nie za nasze pieniądze. A czemu ma zostać w szkole? Bo nie dość, że obecnie dzieciaki i tak nie mają już w takiej średniej za dużo czasu zakładając że ciągną na poziomie chociaż 4.0 to jeszcze musieliby z---------ć na drugi koniec swojego miasta/wioski do kościoła na nauczanie - niektórym nie pasowałyby po tym dojazdy
@VivaPlatija: taguj #buldupy -- sam jestem z pokolenia które miało religie najpierw na plebani a potem w szkole i powiem Ci że ta w szkole to fikcja i nie widzę innego powodu do jej tam umiejscowienia niż kasa.
@VivaPlatija: a przeczytałeś projekt? W projekcie jest tylko powiedziane, że religia ma nie być finansowana z budżetu, a ewentualne lekcje religii będzie można prowadzić w wynajmowanych po rynkowych cenach salkach szkolnych po normalnych zajęciach.
@SiewcaWidelcaPiewca: każdy fanatyzm to ścierwo. Zarówno ten religijny jak i antyreligijny. Dla mnie mocher i wojujacy ateista są siebie warci i tak samo s---------i.
@Majk_: A ja tam w sumie po dłuższej rewizji widzę małpy z obu stron rzucające się wzajemnie swoim właśnie wysranym kałem ( ͡º͜ʖ͡º)
I dlatego ciężko w sumie w tym kraju coś zmienić. Jakakolwiek dyskusja nt. zmian pewnych fundamentów (polityczne, religijne, etc. ) kończy się właśnie tak
To właściwie system poglądów
Z tego co pamiętam to definicja religii opiera się właśnie na przekonaniu w istnienie jakiegoś bytu wyższego czyli np. Boga.
No ale katofaszyści wcale się nie różnią metodami od ateizmfaszystów. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Oddzielmy ziarna od plewu. Mnie też w-----a zepsucie instytucji Kościoła, dlatego cieszy mnie to, że na scenie pojawił się taki Franciszek co jednak stara się przywrócić myślenie spasłego kleru na właściwy tor.
chociaż byłabym szczęśliwsza nie widząc (mówiąc o Polsce) krzyży na każdej ścianie, nie
W skali bycia atencyjną k---ą religii Islam jest jednak pierwszy. Katolicy, nawet jeśli rzeczywiście dzwonią, chodzą po ulicach etc. to nie robią tego na
ale może nie powinnam się wypowiadać, bo z islamem nie miałam bezpośredniego kontaktu. pewnie nie każdy wyznawca allaha jest jak to go na wypoku malują. kurde, ja wierzę w ludzi ( ͡
Muzułmanie dopiero są na tym etapie, na którym katolicy byli w średniowieczu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I dlatego ciężko w sumie w tym kraju coś zmienić. Jakakolwiek dyskusja nt. zmian pewnych fundamentów (polityczne, religijne, etc. ) kończy się właśnie tak