Wpis z mikrobloga

Sprawa jest prosta.

Planuję sprzedać swojego uber laptopa i wrócić na łono stacjonarki. Nie chcę jednak żeby to była jakaś zwykła buda. Chciałbym mieć coś mocnego (4790k + 980 Ti) ale i ładnego.

I teraz potrzebuję małej pomocy od Mirków.
Czy znacie może jakiś dobry sklep z kolorowymi kablami do zasilacza modularnego?
Czy macie lub możecie polecić jakieś chłodzenie wodne na CPU w okolicach 400-500 zł? Fajnie gdyby było efektywne i efektowne jednocześnie ;)
Czy widzieliście jakąś elegancką budę z oknem i miejscem na radiator od chłodzenia wodnego?
#pcmasterrace #hardware
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ElCidX: Dyskoteki nie będzie, też lubię prostotę. Chodzi o to żeby wszystko było w jednym kolorze :) Obudowa ma być prosta i elegancka.
  • Odpowiedz
@vdr: kabelki i oploty to chyba najlepiej tutaj: http://www.modding.bit-tech.pl/sklep/pl/

Wybierz sobie jakąś kolorystykę dla Twojego pc i kupuj sprzęt w tych kolorach. Wszystko co będzie miało inną kolorystykę totalnie zepsuje wrażenie.

Cooler to wiadomo że corsair H100i, którego ktoś tam wyżej wymienił. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Najbardziej elegancką obudową będzie pewnie fractal design define r5. Ewentualnie rzuć okiem też na NZXT h440 ( dużo wersji kolorystycznych).
  • Odpowiedz
Czy widzieliście jakąś elegancką budę z oknem i miejscem na radiator od chłodzenia wodnego?

@vdr: zobacz Corsair Obsidian
  • Odpowiedz
@geomag42: Obudowa Corsair 350D. Znalazłem w komentarzach na redicie :)
@devml: Właśnie obczajam.

Generalnie skłaniałem się sam w kierunku Corsaira, bo mają świetny sprzęt. Dzięki wszystkim za pomoc :)
  • Odpowiedz
@vdr: Ja używam 800d od 5 lat i jestem bardzo zadowolony. Jest ciężka, nie przenosi drgań, dobrze zaprojektowana i bardzo starannie wykonana :)
  • Odpowiedz
Corsaira

@vdr: spójrz jeszcze na budę 'fractal design define r5', wybierałem między 350D a r5, przeczytałem masę recenzji i r5 wygrywa zdecydowanie. Świetna buda.
  • Odpowiedz