Wpis z mikrobloga

Już nie mogłem się doczekać :) zerwałem jeszcze zieloną. Powinna się jako dojrzała wybarwić na czerwono. Wąchałem ją jednak na krzaczku i już ładnie pachniała, zerwałem. Jeżeli chodzi o ostrość już chyba osiągnęła swoje maksimum i wybarwienie niewiele by zmieniło. Jej siłę oceniam na 4 w skali 10 (10 to moja granica przy której nie mogę czegoś zjeść), natomiast długość pieczenia jest zachwycająca. Rośnie ona szybko do maksa - przez 60 sekund, utrzymuje się na tym samym poziomie przez 3 minuty i spada do bardzo subtelnego pieczenia w przeciągu 5 minut od zjedzenia. Nie dowiedziałem się od sprzedawcy nasion co to za odmiana, przypuszczam jednak po pieczeniu i wyglądzie, że jest to "de arbol" (15.000-30.000 SHU) #ostrakuchnia #papryczki #chilli #chilicontest #chilihead #dearbol #domowyogrod #zdjeciaztelefonu @Migfirefox
goromadska - Już nie mogłem się doczekać :) zerwałem jeszcze zieloną. Powinna się jak...

źródło: comment_JMxUjQBVrkmGUyjqgPwOHiZZwKHMiteV.jpg

Pobierz
  • 20