Wpis z mikrobloga

@marek_g: Powiedzmy, że korzystam. Tyle, że dzielę ekran za pomocą aplikacji dołączonej do monitora. Bardzo przydatne przy pracy na kilku plikach (np. obróbka w Excelu i dane źródłowe w PDF). Ale do tego trzeba mieć spory monitor, w pracy na 20" zupełnie się nie sprawdza. Co innego w domu na 27". Wygoda pracy nieporównywalnie lepsza.
@Firenz: @marek_g: Na Win 7? Ja z tego ciągle korzystałem w Win 8.1 - zawsze poczta na boku. Ale teraz poczta w 10 jest tak spaprana z szukam alternatywy ciągle. Outlook 2016 jako jedyny się tak skaluje ale i tak jest 'przeladowany' :/
@marek_g: Korzystałem z tego non stop bo do lapka mam podpięty ekran 27 więc zawsze wszystko dzieliłem w ten sposób. Tylko, że złap za krawędź i spróbuj zmienić proporcje tego podziału to od razu robi się burdel.

Tylko, że to o czym tutaj piszemy w kontekście W10 to coś kompletnie innego. Aplikacje czyli cała zawartość tego okna jest responsywna i się idealnie dopasowuje zmieniając nawet swoją funkcjonalność. W Windowsie 8.1 można