Aktywne Wpisy
ArtBB +120
Powiedzcie mi, że to nie jest kasta xD
108 tysięcy na B2B to jakieś ~85 tysięcy złotych netto złotych miesięcznie.
Bardzo dobry chirurg w USA zarobi 600 tysięcy dolarów rocznie. Co daje netto około 350 000 tysięcy (około 29 000 USD miesięcznie), czyli w przeliczeniu 106 tysięcy złotych. Same studia medyczne to tam koszt około 300 tysięcy dolarów.
W
108 tysięcy na B2B to jakieś ~85 tysięcy złotych netto złotych miesięcznie.
Bardzo dobry chirurg w USA zarobi 600 tysięcy dolarów rocznie. Co daje netto około 350 000 tysięcy (około 29 000 USD miesięcznie), czyli w przeliczeniu 106 tysięcy złotych. Same studia medyczne to tam koszt około 300 tysięcy dolarów.
W
źródło: 1000015666
Pobierz
Lukaszo5 +295
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

#python
A i czy ta więkość używa darmowej czy płatnej wersji (na ile płatna jest lepsza / niezbędna?)? I drugie pytanie - bardzo zasobożerne to to, czy w miarę lekkie? Bo AndroidStudio potrafi szamać zasoby, ale to głównie przez Androidowe rzeczy które mieli.
Nowe narzędzia powstają cały czas (teraz jak googlowałem to widziałem, że jest już conajmniej jedno nowe IDE do pythona od kiedy patrzałem poprzednim razemj) i moich pytań w dokładnie takiej formie nie było.
http://ninja-ide.org/
Korzystając z bezpłatnej wersji tracisz wsparcie dla Django, Flask, Google App Engine, Pyramid, web2py,
JavaScript, CoffeeScript, TypeScript, CSS, Cython, Template languages, Remote development, Python Profiler, Databases and SQL support, UML & SQLAlchemy Diagrams. link Innymi słowy tracisz bardzo dużo. Jeżeli jesteś studentem masz wszystko za darmo.
Więc poprzez "tracę wsparcie" mam rozumieć, że nie będę mógł nijak tych rzeczy tam robić (brak możliwości używania SQL?)? Toć to absurdalne by było - jest tak? Nie jestem studentem, wiec trza
Aż sprawdzę! Eric mnie nie przekonał.
@dyeprogr: nie o to chodzi :) PyCharm ma fajny przeglądacz baz danych, zintegrowaną konsolę SQL i przeglądanie tabel, możesz odpalać SQL-ki z poziomu na przykład kodu pythonowego (sql jako string, language injection), również w takim przypadku będziesz miał podpowiadanie składni.
Weź sobie triala i zobacz, czy Ci się spodoba. Ja mogę powiedzieć, że ten program wart jest swojej ceny.
@dyeprogr: 99 € jednorazowo + updaty na rok. Później subskrypcja updatów 69 € rocznie
— idiotyczne dopełnianie nawiasów i cudzysłowów chociażby gdzie zamknięcie nawiasu pojawia się *przed* kursorem
— usunięcie nawiasu początkowego gdy obok jest końcowy nie usuwa końcowego z automatu
— domyślny motyw Qt… ugh! dobrze, że da się zmienić.
— GUI do dopracowania
— słaby motyw kolorowania (domyślny
A jak nie PyCharm to co byście polecali?
@morsik
@dyeprogr: PyCharm Community Edition ( ͡° ͜ʖ ͡°)
tylko zauważę, że wykupowanie subskrypcji jest opcjonalne.
Do tego są programy studenckie/open source. Jak masz jakiś projekt Open Source'owy to możesz dostać darmową lickę (na podobnej zasadzie działa też Atlassian z np. JIRĄ która daje ją za darmo do projektów OS).