Wpis z mikrobloga

Mirki z #emigracja w #irlandia #uk . Jak to bylo z waszym wyjazdem? Pytam glownie tych, ktorzy wyjechali planujac na 3miesiace, a sa juz np. 2 lata ( ͡° ͜ʖ ͡°). Macie wyksztalcenie wyzsze? Albo czy pojechaliscie od razu po maturze i zostajac tam planujecie albo skonczyliscie tam uczelnie wyzsza? Latwo jest znalezc w miare dobra prace, z ktorej jestes w stanie sie utrzymac wynajmujac mieszkanie i jesc normalnie, nie majac wyzszego wyksztalcenia?
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@whocaresaboutlogin: Wyjechałem z dwuletnim doświadczeniem w zawodzie, z maturą i dyplomem zawodowym. wyjechałem w lipcu, planowałem wrócić w październiku i mija mi siódmy rok.

Na prowincji Irlandii praktycznie każda praca(czyt.: najmarniejsza za minimalną stawkę) na pełen etat pozwoli Ci na samodzielne życie i w miarę dobre jedzenie.
  • Odpowiedz
@whocaresaboutlogin: w moim przypadku ( 7 lat temu) to kumpel mi kupił bilet. Mówił ze mam przyjechać by zobaczyć Jak tu jest. Skończyłem jakies debilne studium policealne i wyjechałem bez żadnego większego papierka prócz matury. Na drugi dzien roznioslem kilka cv a po kilku godzinach dostałem tel by przyjść na nast. dzien do pracy ( magazyn). Nie wybrzydzajac, poszedłem i tam popracowalem 4 lata.
Czy starcza kasy? Ja z żona,
  • Odpowiedz
@whocaresaboutlogin: teraz tez w magazynie, troche jeżdzę autem. Żona mówi bym zrobił jakies kursy ale mnie sie poprostu niechce.
Żona ma wyższe. Popkonczyla kilka kursów w credit management. jesli by miała szukać pracy to by ją Znalazła tylko czy by te sama kasę dostała. Nadal sie uczy tutaj
  • Odpowiedz