Aktywne Wpisy

Plotkova99 +78
Pochwalę się, zdecydowałam się pójść do psychologa. ALE NA #nfz. Kobietka tak może z 50 lat, pyta po co przyszłam xD no to mówię - bezsenność, brak sił, brak apetytu. Wypytała mnie w godzinę o wszystko. Związki, praca itp. Powiedziała że jej to nie wygląda na depresję tylko jakieś stany lękowe xD. Spytałam czy powinnam brać jakieś leki a ona że musiałbym to przegadać ze specjalistą a doraźnie ziołowe

wykop +13
Dzień dobry, Wykop! (ツ)
Mamy dla Was kilka ciekawych informacji, a zaczynamy od tej, która na pewno Was zainteresuje – changelog Wykopu w końcu ma swoje dedykowane miejsce! To tutaj na bieżąco będą pojawiać się informacje o wprowadzonych zmianach, poprawkach i nowościach. Nie martwcie się jednak, większe podsumowania nadal będziemy publikować w tradycyjnej formie, więc śledźcie nasze wpisy! (ツ)
A teraz przechodzimy do konkretów – oto, co nowego znajdziecie na Wykopie!
Mamy dla Was kilka ciekawych informacji, a zaczynamy od tej, która na pewno Was zainteresuje – changelog Wykopu w końcu ma swoje dedykowane miejsce! To tutaj na bieżąco będą pojawiać się informacje o wprowadzonych zmianach, poprawkach i nowościach. Nie martwcie się jednak, większe podsumowania nadal będziemy publikować w tradycyjnej formie, więc śledźcie nasze wpisy! (ツ)
A teraz przechodzimy do konkretów – oto, co nowego znajdziecie na Wykopie!
źródło: Wykop
Pobierz

W sumie wdrożenie czegoś takiego też można uznać za sukces, ale c'mon postawienie hadoopa, to trochę jak postawienie windowsa, dopiero początek, a nie koniec pracy. Jednak prawdziwe analizy czy data mining można robić tylko na dobrych DB, a nie jakimś JSONowym gównie.
Już nie mówię, o narzędziach które same by potrafiły zaproponować jakieś głebsze zapytanie niż SELECT - ale jest tylko jedna odpowiedź: "człowieku, naucz się R", czy tam "zatrudnijcie statystyka" xD
Nawet zrobienie jakiegoś zrzutu żeby próbować się z nim j---ć w gephi to często problem
@Qrystus: SAP HANA to też jest trochę mowa tylko o silniku, zamiast całym rozwiązaniu - to chyba chodzi na jakiejś kolumnowej bazie danych i jest piekielnie szybkie, ale nie zmienia to głównego problemu SAPa - tych tysięcy tabel z kryptycznymi nazwami.
Swoją drogą jak mówimy o samym SAPie - to jako jedno z niewielu rozwiązań generalnie wszystko w nim działa i da nawet trochę customizować (chociaż zazwyczaj to
A co jest w tych 86000 tabel to można w se16n sprawdzić. Tylko kto by chciał. :)
Ze 2 lata temu byłem na jakiejś prezentacji SAP HANA w SAP Polska i mówili, że wdrożyli to w TESCO (czy innym markecie) do trzymania danych z paragonów, więc danych chyba ta ich
Komentarz usunięty przez autora