Wpis z mikrobloga

Jestem studentem 1 roku informatyki i dostałem pracę jako dev w pewnej firmie. Ogólnie jestem zadowolony, nie ma problemów z godzinami pracy, dostałem firmowy sprzęt i wynagrodzenie też jest według mnie odpowiednie do mojego zakresu wiedzy i stażu. Na okres wakacji przechodzę na pełny etat i stoję przed pewnym wyborem.
1. Zostać na studiach dziennych i pracować na pół etatu
2. Przenieść się na studia zaoczne i pracować na pełnym etacie.

Jak myślicie?
#studbaza #programowanie (nie bijcie za tag, to się w sumie łączy z problemami programistów)
  • 50
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Dejna93:
@CiemnaStronaNiemocy:
Może faktycznie ta uczelnia nie ma nic ciekawego do zaoferowania albo zbyt wcześnie oceniam. Duża część osób zniechecila się do programowania po pierwszych dwóch semestrach (C / C++), było dużo linuxa i pisania programów z wykorzystaniem takich rzeczy jak kolejki komunikatów czy pamięć wspoldzielona. Dla mnie to nie problem ale wielu się poddalo. Sposób w jaki tłumaczą to wszystko bardzo zniechęca, widać ich brak przygotowania a
  • Odpowiedz
@Niebieskowaty: Jesli bedziesz chcial pracowac za granica to brak formalnego wyksztalcenia bedzie ogromna bariera w otrzymaniu wizy, a w perspektywie statusu rezydenta. Olanie studiow to zamkniecie sobie drogi do USA, Australii i praktycznie kazdego kraju azjatyckiego. To, ze teraz mozesz nie miec takich planow nie znaczy, ze w przyszlosci ci sie odmieni. A jak raz sie rzuci studia i zacznie pracowac na pelen etat, to ciezko na studia wrocic.

Poza
  • Odpowiedz