Wpis z mikrobloga

• 7
Nie rozumiem do końca, dlaczego taka nagonka na laskę. Świat jest tak skonstruowany, że kobiety szukają w mężczyznach oparcia, w tym też związanego z kasą. I nie chodzi tu o sytuację, kiedy laska żeruje na facecie, który zaharowuje się po to, żeby pustak mógł sobie kupić setną parę butów za pincet złotych. Chodzi o poczucie bezpieczeństwa. Chodzi O drobiazgi,które wniosą trochę romantyzmu do związku. Przecież można kupować sobie prezenty nawzajem, albo czasem
  • Odpowiedz
Czemu kobiety zawsze, ale to zawsze na wszytsko patrza poprzez pryzmat, kariery hajsu i zamoznosci, masakra

@Smola87: bo tak zostały zaprogramowane przez ewolucje? nie da sie oszukac natury - wszystko sprowadza sie do poczucia bezpieczenstwa - jej i przede wszystkim przyszłego potomostwa. zyjemy w czasach gdy bezpieczenstwa nie zapewnia juz siła i duża maczuga - zapewniają ją pieniądze. co w tym dziwnego? romantyczne p---------e i niezrozumienie tego, co jest calkowicie
  • Odpowiedz
@Lissa: Beka z tej laski tylko i wyłącznie z tego, że nawet jak już wie o jego majątku to nie jest w stanie pojąć, że ten koleś jest szczęśliwy żyjąc skromnie i tak jak lubi. Czy to, że mam miliony na koncie oznacza, że muszę mieć wystawny dom, nowe auto i wydawać pieniądze na ciuchy? Ja też mam sporą bekę z moich znajomych, którzy pozakładali rodziny, pobrali kredyty na mieszkania,
  • Odpowiedz
Tak to zdeterminowała biologia. Gadka o tym, że liczy się wnętrze i postawa człowieka to zwykłe p--------o dyktowane poprawnością polityczną.

@pierre-van-hooijdonk: To nie wypisuj takich dyrdymałów. Biologia robi swoje, pieniądz też, ale dla mnie np. przerażające byłoby dzielenie reszty życia z super hiper modelką jeśli byłoby siano w głowie. Młodą, ładną i oddaną można mieć od ręki, będzie też wdzięczna, że jej nie leje.

@Clarence_McKenah: Patrząc z drugiej
  • Odpowiedz
Czemu kobiety zawsze, ale to zawsze na wszytsko patrza poprzez pryzmat, kariery hajsu i zamoznosci, masakra. Koles z historii był szczesliwy, niczegi mu nie brakowalo, a kobieta usilnie chciala go jeszcze bardziej uszczesliwic. -__- #logikarozowychpaskow

@Smola87: Koleś z historii nie miał ambicji, planów na przyszłość, jakiejkolwiek chęci zmiany. Takie podejście: "mam tyle, żeby przeżyć, ale za to nic nie muszę robić" niektórych denerwuje. Typowe żyć i żreć jak
  • Odpowiedz
@Rick_Sanchez: owszem, to duże uproszczenie, ale historia przez Ciebie przytoczona daje jednoznaczny obraz. Stereotypy są niby złe, ale w każdym znajdzie się trochę prawdy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@NuGuns: A dlaczego faceci to agresywni s-------e i dlaczego nie prawie nie ma kobiet kiboli? Może dlatego, że kobieta ma wychować potomstwo, a żeby to zrobić, matka natura wyposażyła ją w instynkt wiązania się z facetami, którzy potrafią ją obronić i zapewnić przeżycie dla niej i jej potomstwa.
  • Odpowiedz
@rickroll: No ale był szczęśliwy, a to chyba jest celem każdego z nas :)
@Ponczo88: Co do materializmu to już chyba Ci wytłumaczyli wyżej:)
@aett: Według mnie zbyt rzeczowe podejście do związku ot co. Sugerowanie się koleżankami i zazdroszczenie im, to niezbyt według mnie poważne podejście ale jak kto tam uważa, mi takie coś niezbyt pasuje.
  • Odpowiedz
@Mysiunia_: Well... po milionach lat ewolucji powinnaś raczej kierować się rozumem a nie instynktem. Wątpię żeby pospolita Karyna wiązała się z Sebkiem z patologii bo tak jej instynkt podpowiada, że to najlepszy możliwy kandydat. Ona takie standardy wyniosła ze swojego otoczenia, takie jej odpowiadają. Instynkt ci podpowiada żeby chodzić na ruje co miesiąc i prokreować, więc czemu tego nie robisz? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Rick_Sanchez: parę rzeczy, które jeszcze warto poruszyć analizując tekst:

1. W komentarzach pojawia się kwestia instynktu, który karze kobiecie szukać takiego a nie innego partnera, żeby mogła zostać bez obaw matką, jednak według mnie, ciekawszy jest tu bardzo wyraźny przykład instynktu stadnego. Dziewczyna sama mówi, że bezpośrednią przyczyną decyzji o zakończeniu związku, było to, że blado wypadała na tle swoich znajomych. Kobiety często potrzebują potwierdzenia swojej wartości z zewnątrz, wrzucając
  • Odpowiedz