Wpis z mikrobloga

Witam.

Czy jest ktoś, kto podpowie mi w jaki sposób mam podłączyć ten adapter (na zdjęciu poniżej) do mojego amplitunera - zdjęcie tylnego panelu Yamaha RX-V440RDS.

W zestawie jest kabel i zasilacz. Ja za to nie wiem, gdzie to podłączyć do tylnego panelu w amplitunerze. Ponieważ ma iść tylko sam dźwięk, to w pierwszej chwili postawiłem na gniazda przeznaczone do odtwarzacza CD, ale za to z drugiej strony jak będzie startować dźwięk przez amplitunera? Będzie szedł od razu, czy będzie trzeba wciskać klawisz Play na amplitunerze?

#pytanie #wykop #problem #amplituner #yamaha #audio #adapter #bluetooth
flagam - Witam.

Czy jest ktoś, kto podpowie mi w jaki sposób mam podłączyć ten ada...

źródło: comment_Xm6qV2Qvi3PS7fBEO4e5A7jn7UGXM1uX.jpg

Pobierz
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@flagam: no ok, chodziło mi po prostu czy masz jakieś pokrętło lub guziczki, zeby przełączać się między żródłami :p ja w swojej leciwej jamaszce mam pokrętło i po prostu przestawiam się między cd/tape/aux itp, a co pod to jest podpięte to pełna dowolnosc, etykiety są tylko dla wygody i porządku, że jak podepniesz cos pod 'cd' to nasłuchuj 'cd' :P To tylko źródło sygnału tak na serio...

Wpinaj pod dowolne
  • Odpowiedz
@flagam: w starych wzmacniaczach jedynie nie działało jak podpiałeś pod 'phono', bo był obecny specjalny przedwzmacniacz do gramofonów, obecnie juz to nie jest w modzie, a przynajmniej Ty ie masz, wiesz wybor wejscia nie ma specjalnei znaczenia
  • Odpowiedz