Aktywne Wpisy

OBAFGKM +117

Czy 50k PLN oszczędności po 5 latach pracy 8h, 5 dni w tyg. to dużo czy mało? Jestem singielką, bez dzieci, nie płace za najem. Z opłat stałych miesięcznych to tyle co telefon, internet, paliwo, no i wiadomo jedzienie, zycie.
#finanse #pracbaza #pytaniedoeksperta #oszczednosci
#finanse #pracbaza #pytaniedoeksperta #oszczednosci

Czy jest ktoś, kto podpowie mi w jaki sposób mam podłączyć ten adapter (na zdjęciu poniżej) do mojego amplitunera - zdjęcie tylnego panelu Yamaha RX-V440RDS.
W zestawie jest kabel i zasilacz. Ja za to nie wiem, gdzie to podłączyć do tylnego panelu w amplitunerze. Ponieważ ma iść tylko sam dźwięk, to w pierwszej chwili postawiłem na gniazda przeznaczone do odtwarzacza CD, ale za to z drugiej strony jak będzie startować dźwięk przez amplitunera? Będzie szedł od razu, czy będzie trzeba wciskać klawisz Play na amplitunerze?
#pytanie #wykop #problem #amplituner #yamaha #audio #adapter #bluetooth
źródło: comment_Xm6qV2Qvi3PS7fBEO4e5A7jn7UGXM1uX.jpg
Pobierzźródło: comment_UOXQyJjXXqGUhTqMsBp080v6X6KERMhh.jpg
Pobierzźródło: comment_9SRUknCZtFNbubXkyeZy2OoeXbHdgjBL.jpg
PobierzWygląda, że - podpinasz do niego zasilacz, pod prawe wejście - logiczne. A te dwa są zapewne zamienne, jedno to dwa czincze, lewy/prawy kanał, a drugie wygląda na wyjscie minijack, np go glosników komputerowych/słuchawek itp.
Mówisz, że masz kabel, co to za kabel?
'mały jak aux a drugi ma dwa wtyki duze' czyli masz przejscie z
@Leniovo: To jest adapter Bluetooth
@yacolek: Kabel w zestawie ma tak: jedna strona to: mini-jack, a druga strona to: kanał lewy/prawy (oddzielne wtyki). Tego typu kabel nazywa się chyba: "component".
@flagam: ALe adapter do czego? Wysylania czy odbierania dzwieku?
Mówię, użyj tego kabla, wepnij pod to małe zlącze z lewej strony tego bulbulatora, a dwa czincze wepnij pod to co zaznaczył @iskra-piotr albo piętro wyżej, albo w dowolne inne które na chłopski rozum są 'wejściem' sygnału. Potem musisz odpowiednie źródło sygnału w amplitunerze wybrac i
@flagam: każde miejsce jest dobre. Podejrzewam, że wszystko doczytasz w instrukcji, ale jeśli lepiej Mirko pytać... to w sumie w tym samym czasie przełączył byś już we wszystkie możliwe gniazdka i byś sprawdził. :D
Pytanie brzmi, czy amplituner wyłapie sygnał i automatycznie przełączy się na to źródło dźwięku. Być może adapter nadaje sygnał odpowiedni dla CD -