Wpis z mikrobloga

@Piotr_cx:

Witam

Od dłuższego czasu zastanawiam się nad wyjazdem właśnie do Kanady i przeglądając temat na wykopie trafiłem na Ciebie. Mam nadzieję, że będziesz w stanie odpowiedzieć mi na parę pytań.

Za 2 lata skończę studia (mgr Stosunki Międzynarodowe) jednak od zawsze chciałem pracować w policji. Zastanawiam się jak by to wyglądało w Kanadzie i czy jest to w ogóle możliwe.

Od czego należy rozpocząć starania o wyjazd do tego kraju? Bo słyszałem, że nie ma tam problemów takich jak z wyjazdem do US&A, tzn brak zielonej karty itp?

Czy orientujesz się odnośnie pracy w Policji tam? Bo na stronach jest napisane, że trzeba skończyć ichniejszy college czy coś takiego, ale może się mylę.

Mam nadzieję, że uda Ci się odpowiedzieć.

Pozdrawiam ;)
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Witaj

Oczywiscie na tyle ile bede wiedzial to moge ci powiedziec, do pracy w policji to wydaje mi sie ze trzeba miec legalny status albo stale rezydenta czyli praca conajmniej dwa lata w kanadzie albo i obywatelstwo to tak ze 4 lata

z takim zawodem to licz ze nie bedesz mial tutaj zadnego zawodu ale nic straconego znam osoby ktore w kanadzie zminialy zawod tutaj i 3 tazy na nowo sie przekwalifikujac,
  • Odpowiedz
No tak, masz rację, co do pracy w policji to:

Education

Grade 12 High School Diploma by Alberta Standards OR equivalent. If an applicant received education outside of Canada, an International Qualifications Assessment Certificate is required.

Canadian
  • Odpowiedz
Dziękuje Ci bardzo za cenne informację. Jak będziesz miał jeszcze jakieś ciekawe rzeczy do opisania, to czekam z niecierpliwością na odpowiedź.

A jak z ludźmi? Jacy są? Mili dla Polaków? Sam wyjechałeś i zamierzasz tam już zostać, czy wracasz do kraju?
  • Odpowiedz
@Malomowny: Pisac mozna wiele naprawde,

Tutaj w okolicach Toronto jest mieszanka kulturowa sa z Indii cala sterta duzo azjatow pakistanczykow i z afryki oni przewaznie trzymja sie w swoich grupach rodowici biali kanadyjczycy sa w wiekszosci otwarci usmiecnieci przewaznie, stosunek do polakow to juz na kogo sie trafi w calym GTA szacuje sie ze jest ok 800 tys polakow na 5,5mil ludzi wiec duzo polakow jest wszedzie da sie spotkac w
  • Odpowiedz
Witam po raz kolejny

Czytałem o tym wyjeździe i jestem jak najbardziej za, tylko z tego co tam jest napisane oni mi pracy nie znajdują. Zatem w czym ten program pomaga mi, skoro do Kanady nie potrzeba mieć visy i mogę równie dobrze sam sobie tam pojechać i szukać pracy?

Jeżeli chciałbym dostać ten status stałego rezydenta to muszę pracować/siedzieć w Kanadzie rok czasu czy 2 lata?

Proszę o odpowiedź i dziękuje
  • Odpowiedz