Wpis z mikrobloga

W ciągu jednego dnia, mój świat się zawalił...
Wypowiedziano nam mieszkanie. Jesteśmy z mamą i siostrą w takiej sytuacji, że nie mamy możliwości kupna własnego ani wzięcia kredytu. Nie mamy gdzie iść. Naprawdę, Po prostu czarna dupa. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Po całym dniu stresu dostałam cynk od koleżanki o mieszkaniu na wynajem, na które MOŻE będzie nas stać. Mireczki, trzymajcie kciuki, żeby coś wyszło, bo samotnej matce z dziećmi ludzie nie chcą wynajmować mieszkań.
#feels
  • 44
@JAmajki: nie rozumiem dlaczego nie chcą wynajmować samotnej matce z dziećmi, ale wszystkiego już się można spodziewać... w każdym razie także trzymam kciuki za powodzenie operacji przeprowadzka i oby w lepsze miejsce.
@chripal: dlatego, że w Polsce jest takie prawo, które gwarantuje samotnej matce, że nie może zostać wyrzucona z mieszkania i ludzie zwyczajnie się boją, że trafi się jakieś wredne babsko, które w razie "potrzeby" się nie wyprowadzi
@megapogonka: czlowieku, zeby spalic za soba mosty? Nie dosc, ze ludzie zrobili nam przysluge i placillysmy niskie odstepne to teraz taka kaszane mamy odwalic? Z reszta w takim przypadku potem.juz na pewno bysmy niczego nie wynajely, bo ludzie by sie dowiedzieli co i jak. Rece mi opadly. Bie wyobrazam sobie, ze mozna sie tak zachowac. Chyba, ze sytuacja jest inna. Z reszta ile mialybysmy tak 'mieszkac'? Tydzien, mesiac?