Wpis z mikrobloga

@Dzemus: na pierwszym gifie najpierw widzimy bolid z 2017 a potem 2014/15. Wnioskuje to po wyglądzie przedniego skrzydła, które wygląda jak to używane przez Merca w zeszłym sezonie.
  • Odpowiedz
@no_harm_no_fell: a ty masz dowód, że będą takie zmiany? Bo nic w tej kwestii nie zostało ustalone (a nawet chyba nie jest dyskutowane) a te poszerzanie tylnego skrzydła to mokry sen koncept artystów, którzy nie mają pojęcia o budowie bolidu
  • Odpowiedz
@DBR9: może i... ale na razie to oni mają silne stanowisko odnośnie zmian w regulaminie technicznym na najbliższe sezony.

I jak już dowiodłem ta grafika jest zmyślona, skoro spotkania szefów zespołów trwają od dawna to chyba te plotki odnośnie tych skrzydeł, szerokości bolidów itd. sa dość wiarygodne.
  • Odpowiedz
@no_harm_no_fell: właśnie widzę jak sobie lobby Mateschitza załatwiło ten sezon i następny. No trzęsą całą f1 i układają wszystkie zmiany pod siebie.

g---o dowiodłeś. (gif przedstawia zmiany, które zostały potwierdzone)
Mokre sny gości, którzy chcą cofnąć się z aerodynamiką do lat 90 nie mają na szczęście żadnego odzwierciedlenia w rzeczywistości. Jak widzę gówna takie jak to (albo to) jestem za tym żeby nie robić żadnych zmian.
  • Odpowiedz
@tatwarm: człowieczku małej wiary -> to Renault zabiegało przed sezonem 2014 o zmianę jednostek na V6 i na pewno by tego nie zrobili gdyby Mateshitz się postawił, bo stracili by 2 zespoły jako dostawca, więc nie p-----l mi tu że RBR nie miał wpływu na obecny kształt F1 od 2014r.

To Renault dla przypomnienia zagroziło odejściem na wypadek gdyby FIA nie wprowadziła V6 od sezonu 2014.

To art. z 2011
  • Odpowiedz
@tatwarm: aha, PS: nic nie zostało potwierdzone, na razie to tylko ploty bez oficjalnego potwierdzenia.

Ja przytoczyłem chociaż wiarygodne ploty na bazie jakichś artykułow, a ty grafikę z r/formula1 zrobioną przed randoma xD
  • Odpowiedz