Wpis z mikrobloga

Dobra bo dylemat mam, więc poproszę zarówno fanatyków #playstation #konsole jak i #pcmasterrace

Mam obecnie PC, zawsze grałem na PC. Planuję go rozbudować, walnąć sobie jakiś tv i korzystać z dobrodziejstwa #steam i remote play - będę mógł zarówno walnąć się na kanapie z padem, jak i przed biurkiem.

Mimo wszystko jakoś dziwnie mnie ciągnie, żeby kupić konsolę, dokładniej to #playstation i spróbować grać na tym. Trochę ciekawi mnie ta wygoda i brak grzebania w ustawieniach / wymieniania podzespołów. Dodatkowo z plusów konsoli to mam dwa - cena sprzętu, no i zajmuje mało miejsca (nie trzeba biurka itp.)

Najgorsze jest to, że opcja "bierz to i to" nie za bardzo istnieje, nie chcę aż tyle kasy wydawać. No i weź tu dogódź dla chłopa.
#gry
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@corrupted_huop: za dzieciaka full pc, pada nie dotknąłem, a dziś już 6 lat na konsolach. Polecam, serio. Miałem series X, teraz 3 rok już ps5 - wygoda jest, ściągasz grę, odpalasz i elo (poza Skyrim, tu wiadomo mody ^^). Tylko tu nawet przeglądarki nie ma sensownej, nawet meczu na jedynce nie odpalisz (Xbox to ma, ale on jest na Windowsie chyba).

Pizgnać się na kanapie z padem możesz na PC,
  • Odpowiedz
@MajlaD: Ja nie oglądam tv a do przeglądarki bym kupił jakiegoś lapka.
@7uras No tak też można, nawet po lokalnej sieci się da dzięki steam link

Bardziej chodzi mi o to, że obecnie te mieszkania to są małe i nie wiem czy nie szkoda miejsca na biurko xD
  • Odpowiedz
@corrupted_huop: ja cale zycie na pc. Dosc pozno przesiadlem sie na konsole i tak przegralem z 7-8 lat na 3 konsolach kolejnych generacji. Z kazdym rokiem mialem coraz mniej checi na granie. Ostatecznie konsola sluzyla glownie do ogladania yt, az do czasu kiedy reklamy zaczely na tyle w------c, ze i do tego przestala sie nadawac. Pol roku temu zlozylem sobie uber pc do roznych zadan, i chec na granie powrocila.
  • Odpowiedz
@corrupted_huop: zależy w co grasz. U mnie zazwyczaj się kończy tak, że konsola po jakimś czasie i tak lądowała na biurku przy pc, albo na czas przechodzenia jakiegoś dłuższego tytułu. Do ogrywania aaa i jakiś sportówek to taka konsola to dobry wybór. Szczególnie jak nie chcesz, czy nie masz gdzie zrobić sobie kącika gamingowy z biurkiem i porządnym fotelem Trochę lipa, że za multi musisz zapłacić, ale żeby ograć kilka
  • Odpowiedz
@petarded: przy takich długościach to już nie miedziany kabel tylko światłowód jest cacy. Bardziej bym się martwił opóźnieniami w przypadku remote play bo tu to różnie bywa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@corrupted_huop: odkad mam staly internet nigdy w zyciu nie wrocilem do konsol. Pc = wygoda do multitaskingu, tanie gry, wszystkie gatunki na jakimkolwiek poziomie, customizacja, mody etc etc. Jakies argumenty, ze trzeba duzo grzebac przy pc to mialy racje bytu 20 lat temu.
Do tego exclusive PS to w 90% mainstreamowy AAA slop na jedno kopyto.
Jedyny sens kupowania konsoli jest jak Cie nie stac na PC albo grasz w
  • Odpowiedz
@corrupted_huop: Grzebanie w ustawieniach? Teraz masz to też na konsolach poprzez wybór trybów: performacne i quality xD ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Mnie od konsol odrzucają trzy kwestie:

* 30 fps - nadal jedyna opcja w wielu grach dla mnie całkowicie niegrywalna
* Pad - sterowanie myszą i klawiaturą jest bardziej precyzyjne w większości gier
* Brak starszych gier - brak kompatybilności wstecznej mocno uszczupla zasób gier
  • Odpowiedz
@corrupted_huop: Kiedyś (dość dawno) próbowałem konsol i się odbiłem. Na kompach - grałem od bardzo dawna. Wiem, że to dziwna rada - ale może dasz radę pożyczyć od kogoś i zobaczyć "czy ci pasi"? Moja (już dziś "stara") konsola leży w szafie - schowałem przy okazji malowania pokoju i tak została - bo stojąc się tylko kurzyła.
  • Odpowiedz
@corrupted_huop: Kup sobie używaną konsolę starszej generacji i nadrób jakieś exclusivy. Pograsz kilka tygodni/miesięcy, a potem sprzedasz prawie za tyle samo co kupiłeś. Sam jestem #pcmasterrace, ale też mnie kusiło zobaczyć ten świat i swego czasu zrobiłem tak kolejno z PS2, PS3 i PS4 i nie żałuję, ale nie zostałem z tymi konsolami na dłużej. Tani eksperyment, a z drogimi grami na konsole to też nie do
  • Odpowiedz