Aktywne Wpisy

smutny_czlowiek +1087
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Francesco123 +327
Koorwa, rzuciłem luźną robotę w korporacji bo były 3 zmiany, zero stresu kon zwalony itd każdy wie o co chodzi, naczytałem sie k---a głupot że tak nie wolnoo, trzeba być ambitnym, nie można cale zycie siedziec w jednej firmie... i co? K---a poszedlem do prywaciorza bo jedna zmiana xD i jak myślicie jak jest? Jest k---a p--------e, c-----a umowa na zasadzie zarobisz jak bedzie premia uznaniowa a na papierku minimalna, kamer od

@12wertpos: No z takim podejściem to rzeczywiście będzie trudno. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@lycamob: Smutne jest to że w Polsce każdy tak napiera na tą mature, że coś daje, a w życiu jednak może służyć za papier toaletowy.
@Kabotyn: Na języku polskim, ciągle piszemy rozprawki. Z każdych dostawałem 1, a jak dostałem 2 to był już wyczyn. Ostatnio, starałem się bardzo napisać jak najlepiej,
Z matura czy bez to samo. Jezyk jakis umisz? Do norwegii bez konkretnego zawodu lub jezyka norweskiego nawet bym nie probowal.
Radze posiedziec w polsce i pojsc na studia/nauczyc sie programowac/spawac/zrobic jakies uprawnienia/uczyc sie jezykow. Lepiej zrob to w polsce bo #zagranica tyrajac jak wol bedzie
Jeżeli masz same LO to nawet nie marnuj czasu i nie targaj tych świstków. I tak zaczniesz od najgorszej roboty za najniższą pensję bo o ile piszesz, nie masz nic udokumentowanego (np dla IT).
A posty typu "możesz rozpocząć studia w EU", tyle one warte co i w
@lycamob: niezupełnie, bo na zachodzie jest więcej wysokopłatnych miejsc pracy, bo tam się robi R&D i łatwiej jest się tam dostać do takiej pracy z lokalnym dyplomem. Z dwóch powodów: bo lubią swoje i bo słusznie uważają, że ich dyplomy są lepsze niż polskie.
@lycamob: Naucz się czytać ze zrozumieniem. Nikt tu się nie dziwi.
Chyba że masz na myśli zbieractwo i sortowanie śmieci - granice stoją otworem.
@12wertpos: Olej marudną k---ę. Nie jedna p------a nauczycielka mi się w życiu trafiła, tyle ,że ja byłem na tyle inteligentny i wyszczekany ,że sobie mnie odpuszczały. Raczej inne osoby w klasie
Sprawdź ogłoszenia dla kierowców...( ͡º ͜ʖ͡º)