Wpis z mikrobloga

@Conflagration: Widzę że Tofik nowe pytania dorzucił :D
W 31 zdaje się że będzie a i d, resztę pytań widziałem w testowniku. Jeśli to Podstawy Telekomunikacji u Tofika, to co rok dokłada jakieś nowe pytania. Miałem do tego testownik, jeśli masz ten kurs i nie masz materiałów do niego, pisz na priv.
@biadolique: brzmi jak ironia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@karolp1993: Żadna ironia. Ja na studia techniczne poszedłem po technikum i jako takie podstawy miałem. Kużwa matematyki uczą x lat i nie do wszystkich dociera a tu w pięć lat wpoić gościowi po ogólniaku podstawy elektrotechniki czy elektroniki. Niewykonalne, jeśli wcześniej się tym nie interesował.
  • Odpowiedz
@biadolique: Też poszedłem po technikum i też na ten kierunek. Z technika informatyka przydało mi się trochę wiedzy z sieci komputerowych, systemów operacyjnych i techniki cyfrowej. Za to matematyka kulała. Kiedyś poziom nauczania był lepszy, stwierdzi to każdy prowadzący, teraz zjeżdżają z poziomem niestety. Podobnie jak @Conflagration do tej pory nie wiem co to jest dewiacja częstotliwości, jak i wiele innych rzeczy. Bo nauczanie na tej uczelni to w
  • Odpowiedz
@karolp1993: Jak ja chodziłem do technikum elektronicznego to jeszcze nie było takich profili jak technik informatyk. Był technik elektronik o specjalności systemy mikroprocesorowe i chłopaki z tej specjalności napierniczali w assemblerze na laborkach ;)
  • Odpowiedz