Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 103
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Aerials: no tak, a Duda rozumiem wygrał bo idiotycznie pytał o Jedwabne, zajmuje etat na uczelni od 9 lat, ma prezesa nad sobą i dalej jest członkiem PiS. Nie no, oczywiście Duda wygrał, ale drugie miejsce (a tak naprawdę trzecie, za dziennikarzami) ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@Aerials: patrzysz na merytorykę tej debaty - i wtedy masz rację, ale to błąd. jakoś w nocy mignął mi tytuł chyba w Tygodniku Powszechnym "Komorowski faulował i wygrał" - nic dodać, nic ująć.
  • Odpowiedz
@michalkosecki: Czyli Komorowski wygrał, bo tak napisał Tygodnik Powszechny? :D Nie dla mnie. Ktoś niestabilny w moim odczuciu nie powinien zajmować jakiegokolwiek państwowego urzędu, i nawet merytoryka (choć Bronek i merytoryka nawet koło siebie nie stali) nie ma tu nic do tego
  • Odpowiedz
@Aerials: Komorowski dużo płynniej się wypowiadał, potrafił akcentować to co chciał podkreślić itd. Duda zbyt jednostannie mówił, nie powiedział nic nowego co może nas zaskoczyć.

I dlatego wygrał Komorowski, choć nie ma to większego znaczenia dla wyborów bo każdy i tak poprze swojego :-)
  • Odpowiedz
@Aerials: To są trolle. Większość Polaków nie oglądała debaty, ale każdy o niej wiedział. Jak tylko się skończyła, to nagle masa internautów zaczęła spamować z przygotowanymi już wcześniej obrazkami i tekstami jak to Komorowski wygrał debatę, zmasakrował Dudę itd. Dziś rano wszyscy w pracy gadają pewnie, że "PODOBNO Komorowski zmasakrował Dudę". I tak się buduje opinie.
  • Odpowiedz
@Aerials: nie rozumiemy się. wskazałem, gdzie znalazłem tytuł, który przypadł mi do gustu - nic więcej. pamiętaj, że masowy wyborca nie jest tak krytyczny jak Ty i patrzy na pewien "big picture" - a ten jest taki, że wczoraj Komorowski wykazał się dużą ofensywą podczas debaty, wygrał doświadczeniem politycznym (pięknie lał wodę, nie stresował się zbytnio w zestawieniu z Dudą, itp.) i pewnymi "konkretami" użytymi wyłącznie jako formuły retoryczne.

w
  • Odpowiedz
@Aerials: BK przegrywa z kretesem, jest kiepskim prezydentem i to kazdy normalny czlowiek wie, jedyny pozytkek z niego ma obecny rzad bo podpisuje im wszystko jak leci. Duda jest kulturalnym mlodym czlowiekiem, lepiej sie prezentuje, ma lepszy swiatopoglad, nawet w tej debacie pokazal klase i zmiazdzyl tego buca bez 2 zdan. W mediach zaczela sie manipulacja i to na ostro zeby kretynowi nabic poparcie. Wielu kretynow w to uwierzy.
  • Odpowiedz
@michalkosecki:

Wiedziałem, że ta debata pójdzie Komorowskiemu źle, ale nie myślałem, że aż tak źle - powiedział Jabłoński, który specjalizuje się w dziedzinie marketingu politycznego. Nie usłyszeliśmy żadnego spójnego przekazu od Komorowskiego, który atakował PiS, którego to PiS-u nie było na sali. Nie było zwracania się do obywateli tylko rozmowa o PiS-ie. Natomiast Duda zwracał się bardzo chętnie do kamery i punktował Komorowskiego nawet nie brutalnie, raczej z litości, bo
  • Odpowiedz
@Aerials: Komorowski był lepszy trzeba stwierdzić obiektywnie, Duda za grzeczny jak dla mnie. Nie wiem co mu podpowiadał sztab ale z-----i po całości. Powinien być bardziej agresywny a nie wyjeżdżać z Papieżem , Jedwabnem itd. Obydwoje trzeba stwierdzić p--------i momentami nie na temat i bez sensu, ale to Komorowski wbił kilka szpil Dudzie które musiały go zaboleć jak ta z zajmowaniem etatu na uczelni. Duda niestety wypadł słabo chyba trema
  • Odpowiedz
@Haseo: Chamstwo hipokryty Bronka to jedno, a media kreujące jedyną prawdziwą rzeczywistość to drugie. Aż strach pomyśleć, jaki będzie wynik wyborów.
  • Odpowiedz
@Aerials: ja się tutaj nie chcę spierać. wieczne ujadanie na PiS to bardzo duży błąd sztabu Komorowskiego; to, że nie potrafili zapanować nad kandydatem, który ma usposobienie burackie, to kolejny - i mógłbym tak jeszcze wymieniać, choć to nie ma znaczenia. wczoraj byłem zadowolony po debacie (mimo, że obaj kandydaci to nie moja bajka), ale przespałem się z tym i dziś już wiem, że lepsze jest wrogiem dobrego. poszedł bardzo
  • Odpowiedz