Aktywne Wpisy

Teuvo +840

FuriousViking +178
#szkola #l-------------j #takasytuacja
No siema, ja już po rozpoczęciu roku szkolnego i już poznałem nową klasę, a wy?
No siema, ja już po rozpoczęciu roku szkolnego i już poznałem nową klasę, a wy?
źródło: 1787832145204650064
Pobierz

źródło: comment_ctjN4pLiEAZ7bvt7PK4vRGOSLUcUB3EL.jpg
PobierzPegaso Z-102. Co za to dostaję?
źródło: comment_l8O8dBc0wOT3SJLlc4AQ4sm8RTyLndNj.jpg
PobierzBrawo, ładnie wykombinowałeś.
źródło: comment_zrXGkstOGo1n9uaWgm8jy7ECLY94owGW.jpg
PobierzNie od razu na to wpadłem, musiałem sobie przypomnieć wszystkie marki sportowych aut z lat 50. jakie znam.
Po paru nieudanych trafach przyszedł mi do głowy Pegaso, bo kiedyś gdzieś o tym czytałem.
Historia marki jest dosyć ciekawa - właściciel fabryki ciężarówek wkurzył się na Enzo Ferrariego i postanowił mu rzucić wyzwanie, tworząc własny samochód.
Nie żebym od razu znał każdy samochód... Na azjatyckich się nieco gorzej znam.
P.S.: Jak chcecie zobaczyć lepszych w identyfikowaniu aut, to polecam zaglądać na IMCDB/IGCD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@GOTOVE:
Ma potencjał na bestseller.
Tytuł mógłby być "Jaram się rzadkimi samochodami, a sam jeżdżę 15-letnim gratem".
Pasowałby do chyba z połowy użytkowników spod tagu #samochody ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ja jeżdżę 9-letnim, ale szczerze mówiąc to bym wolał 30, 40, a nawet 50 letnim, ale mnie nie stać:)
9 lat to tylko trochę lepiej niż 15. Za chwilę wbije dwucyfrowy wiek i wartość auta spada z postępem wykładniczym.
Zresztą słowo "grat" jest trochę nie w porządku wobec pojazdu, który przez cały okres eksploatacji nie miał żadnej poważnej usterki.
W sumie też bym wolał mieć kilkudziesięcioletniego klasyka. Zastanawiałem się kiedyś czy nie zbierać na jakiegoś amerykańskiego muscle cara - są jeszcze w osiągalnym zasięgu cenowym, równocześnie robiąc
Można mieć zawsze gorzej.
źródło: comment_A7VgcktHPzZ0YjJErwpzJ8zWlPZQtH3x.jpg
Pobierz15-letni samochód, od nowości eksploatowany przez jednego właściciela (ojca) - przynajmniej mam pewność, że nie jest pospawany z 2 części.
@GOTOVE: