Aktywne Wpisy

NijuGMD +1486
#gastronomia xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
źródło: 517106586_24188674327487739_1164070218178740993_n
Pobierz
curiousboi +22
Poważne pytanie, niedawno przeprowadziłem się do domu całe życie w bloku mieszkałem.
Co się stanie jeżeli drzewo będzie tak leżeć pod zadaszonym suchym miejscem zamiast bycia poukladanym? Miejsce pod blachą, z przewiewem #polskiedomy #drewno #pytaniedoeksperta
Co się stanie jeżeli drzewo będzie tak leżeć pod zadaszonym suchym miejscem zamiast bycia poukladanym? Miejsce pod blachą, z przewiewem #polskiedomy #drewno #pytaniedoeksperta
źródło: Zdjęcie z aparatu
Pobierz

Mirki mam program w C++ z grą milionerzy. Jednak muszę jeszcze dodać do niej licznik z czasem i gdy skończy nam się czas na pytanie to przegrywamy. Problem jest taki, że zwykły zegar (odmierzający czas od tyłu) łatwo zrobić, bo dałbym zwykłą funkcję sleep lub coś podobnego i odświeżałbym konsolę co np. sekundę ze zmianą czasu. Jednak funkcja typu sleep "zatrzymuje" mi program a ja chcę w tym czasie wpisać poprawną odpowiedz (A, B, C lub D).
Jak zrobić taki zegar który by mi odmierzał sekundy do końca czasu i jednocześnie mógłbym wpisać z konsoli klawisz z dobrą odpowiedzią?
źródło: comment_zn1BFcGTh531o7PWcBRlvCgPr9o5Zf5D.jpg
Pobierzfor (int i =0; i<60; i++)
{
sleep(1000);
odswiez-ekran-ze-zmiana-czasu();
}
cin>>odpowiedz;
Komentarz usunięty przez autora
for (int i =0; i<60; i++)
{
sleep(1000);
}