Wpis z mikrobloga

@Tichy: podobnie jak Ty mam- wydaje się- dobry pomysł na stronę internetową. Rozmawiałem o tym wiele z kolegami programistami/analitykami i bez kasy nie da się zacząć.
Jeżeli myślisz, że ktoś zrobi Ci to za darmo za udziały to dużo ryzykujesz tym, że po podzieleniu się pomysłem najzwyczajniej zostaniesz oszukany.
  • Odpowiedz
zajebiscie fajne pomysły. powiem tak, dzięki jesteście nieocenieni i widzę, że wypok stron k, i nie dziwne że wypokowe programisty zarabiają po 15 tysi
  • Odpowiedz
@Tichy: niestety tu nie ma zbytnio możliwości do manewru. Masz świetny pomysł i jesteś pewien ze wypali? Musisz zatrudnić człowieka, który go zrealizuje. Niestety to wiąże się z kosztami, bo ma tym polega zawód programisty. Dajesz pomysł, a on go wykona. Za pieniądze.
  • Odpowiedz
Jeżeli myślisz, że ktoś zrobi Ci to za darmo za udziały to dużo ryzykujesz tym, że po podzieleniu się pomysłem najzwyczajniej zostaniesz oszukany.

@PanJapson: nic nie ryzykuje

1. jego pomysl pewnie juz jest zrobiony tylko gosc nie zrobil badan rynku i o tym nie wie
2. zaraz jak zrobi ktos inni skopiuje pomysl :)
  • Odpowiedz
@bazingaxl:
1. Każdy biznes jest inny i przewagę konkurencyjną można zdobyć zmieniając jedną drobną rzecz, np. zamiast w sklepie sprzedawać produkt przez internet.
2. Ale wtedy ma przewagę pioniera, większą rozpoznawalność.
  • Odpowiedz
1. Każdy biznes jest inny i przewagę konkurencyjną można zdobyć zmieniając jedną drobną rzecz, np. zamiast w sklepie sprzedawać produkt przez internet.

tak

2. Ale wtedy ma przewagę pioniera, większą rozpoznawalność.

absolutnie
  • Odpowiedz
myslalem ze są jakieś farmy startupów i że mozna sie tak ułożyć, że ktoś kupuje takie pomysły. Za jakieś 5 tysi bym sprzedał :D
  • Odpowiedz
@Tichy: aha do czasu az go nie podasz i w 5 minut zapodamy ci ze jest ale oczywicie 1/20 funkcji dla ciebie jest unikalna i warta milionow

lepiej chlopie zajmij sie specjalizacja bo lekarzy brakuje a wielu to nie powinno nawet tytulu dostac
  • Odpowiedz
@bazingaxl: specjalizacje już mam, nawet doktorat, druga specjalizację kończę. z hablitacją idzie średnio so far.
wiec easy.
tej apki nie ma bo nie ma kurde. no nie i już.
  • Odpowiedz