Wpis z mikrobloga

#android #problem #kiciochpyta

Mój telefon się dzisiaj chyba obraził na mnie i wywala mi coraz więcej błędów.. Najpierw Handcent począł się "pieprzyć". A teraz Wi-Fi.

Gdy wczoraj się łączyłem nie było żadnych problemów, a teraz łączy się, łączy, a potem wyskakuje: "Uniknięto połączenia internetowego o niskiej jakości". Nooo.. Ciekawe, że to jest to samo łącze, które wczoraj było " wyższej jakości".

Macie pomysły, co można zrobić, by działało ? :<

CM9 i Live With Walkman. Restart telefonu nie pomaga w ogóle.
  • 63
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GrabkaMan: może to dziwny zbieg okoliczności, ale dzisiaj na tym samym telefonie również mam problem z Wi-Fi, samo się rozłącza po pewnym czasie i muszę ręcznie się łączyć z siecią od nowa.

Przy okazji, jeśli możesz to powiedz z czego korzystałeś przy robieniu roota. Ja się swego czasu przymierzałem, ale widziałem kilka różnych sposobów i nie wiedziałem który wybrać z tej racji, że jestem zielony.
  • Odpowiedz
@Trzepaczka: Szczerze? Pół dnia. xD Bo szukałem i czytałem na ten temat całkiem sporo.

Ale teraz już to mogę zrobić szybciej, bo już wiem co i jak. Zaraz w zasadzie będę zmieniał na CM10.

Ale przed odblokowaniem najlepiej zapisz sobie dane - titanum backup. Bo podczas tego stracisz wszystko. ;)
  • Odpowiedz
@GrabkaMan: A czy ten titanium backup robi backup wszystkich danych aplikacji? Bo mam tą darmową wersję i szukam i mam tylko mozliwosc backupu zakładek przeglądarki, rejestru połaczeń i smsów. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@GrabkaMan: Hmm, chyba coś z------m. Próbuję wg instrukcji odpalić CWM, pokazało mi się logo FreeXperia czy coś tam a dalej ekran świeci na czarno i przyciski. Nic więcej się nie dzieje, nie odpowiada na żadne przyciski :/ Zastanawiam się czy nic groźnego się nie stanie jak wyjmę baterie i wsadzę od nowa
  • Odpowiedz