Aktywne Wpisy

mariusz5891 +3
Mircy jaka alternatywa dla #biedronka? Najbliżej domu mam właśnie ten sklep ale tam zawsze zapchany parking, tłumy ludzi, palety w alejkach i te ich skomplikowane systemy naliczania promocji... Od razu mówię że nie interesują mnie żadne #auchan #kaufland gdzie trzeba przejść kilometry żeby każdą alejkę odhaczyć. Mieszkam na obrzeżach #lodz i mogę na luzie dojechać do okolicznych miejscowosci więc konkurencja jest spora. A
Jaka alternatywa dla biedronki?
- Dino 40.6% (342)
- Aldi 24.3% (205)
- Netto 11.7% (99)
- Stokrotka 7.2% (61)
- Polomarket 5.2% (44)
- Intermarche 10.9% (92)

0Fifi 0
Przymierzam się do zmiany głównego konta bankowego. Obecnie i przez wiele lat mam w PKO BP, natomiast przyglądając się ofertom innych banków zauważyłem, że PKO za przeproszeniem ma w dupie starych/stałych klientów. Mianowicie, ich bank celuje chyba w emerytów, których jedynym celem jest otrzymanie przelewu za pracę i następnie opłacenie rachunków. Dostępność tych funkcji to chyba jedyna zaleta tego banku.
Dlatego zwracam się z pytaniem:
W jakim banku sami macie konto (jaki
Dlatego zwracam się z pytaniem:
W jakim banku sami macie konto (jaki
![Superlutownica czyli cztery sposoby na transformatorówkę [TOWARY MODNE 300]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/20a38fca22eeb0baf2133a75c9193117bf54dc01357a5f1cba95df35eec7304a,q80.jpg)

@Oskarek89: miśku, reklamodawca nie wnika jakiego rodzaju jest widz. Telewizorowy czy internetowy. Ważne dla niego jest, żeby obejrzał reklamę.
Przykładowo płacisz 10 000zł za 100 000 widzów. Jeśli jest 50 000 to TV wysyła Ci fakturę nie na 10 000 a na 5 000.
Jeśli widzów jest 200 000 to płacisz 20 000zł. W każdy poniedziałek rano dostają liczbę widzów przed TV i z tego się rozliczają z reklamami.
Skąd wiedzą w ilu odbiornikach zagościł sygnał Faktów albo Panoramy?
Polega to na tym że jest grupa abonentów do których takie firmy badawcze przychodzą i dogadują się żeby mieli specjalną przystawke do dekodera która bada ich aktywnosc i ruch przy włączonym tv (tak było na 100% kiedyś), działa to na podobnej zasadzie jak sondaże - nie musisz mieć próby 20 mln żeby sondaż był wiarygodny (wystarczy kilka-kilkadziesiąt tysięcy). Teraz nie wiem czy przypadkiem najnowsze dekodery nc+
Koniec
I @Yoshu ma racje. Tak to sie liczy.